Samsung Galaxy S3: uitgebreide preview

Gisteren was het dan eindelijk zover: de officiële onthulling van de langverwachte Samsung Galaxy S3. Begeleid door het London Metropolitan Orchestra begon de persconferentie waar velen zolang op hadden gewacht. Maar was het het wachten waard?

Galaxy S3 - fotoDe persconferentie begon met enkele interviews met mensen die lovende woorden spraken over de Galaxy S toestellen. Daarna begon officieel het evenement onder begeleiding van het London Metropolitan Orchestra en een mooi filmpje op een gigantische muur. Het camerawerk was hier en daar een beetje slordig en we hadden liever meer van het filmpje gezien dan van het orkest, maar het begin was prima! We gaan niet het hele UNPACKED evenement doornemen, want uiteindelijk draait het natuurlijk om de Samsung Galaxy S3!

Menselijk en geïnspireerd door de natuur

Galaxy S3 - schuinDe Samsung Galaxy S3 is menselijk en geïnspireerd door de natuur. De geavanceerde software luistert, kijkt en begrijpt. Daardoor weet het toestel precies wat je bedoelt als je iets zegt en speelt daar feilloos op in. De interface is intuïtief, vloeiend en bevat hints naar de natuur. Het uiterlijk van de Galaxy S3 is mooi afgerond en heeft wat weg van gladde stenen die je bijvoorbeeld ziet in Japanse zen-tuinen. Toegegeven, heel het ‘menselijk en natuurlijk’ verhaaltje is ietwat zweverig, maar Samsung bracht het wel mooi.

httpv://www.youtube.com/watch?v=BOXORMxdF20

Een intelligente smartphone

Door haar geavanceerde software is de Samsung Galaxy S3 volgens Samsung slimmer en intelligenter dan voorgaande smartphones. Zo kan het toestel jouw ogen volgen, herkent het bewegingen, luistert het naar je stem, kun je makkelijk bestanden delen en herkent het je foto’s en vrienden.

Smart Stay – dit snufje zorgt ervoor dat het scherm van je Samsung Galaxy S3 niet uitvalt zolang je naar het scherm blijft kijken. Smart Stay gebruikt de camera aan de voorkant om te zien of je nog naar het scherm kijkt. Dit kan erg prettig zijn als je lange berichten aan het lezen bent bijvoorbeeld.

S Voice – Volgens Samsung gaat S Voice véél verder dan vorige stemherkenning-software van Samsung. De standaard dingen zoals informatie opvragen, het weer bekijken en dat soort zaken zijn natuurlijk mogelijk. Je hoeft echter alleen maar je stem te gebruiken om de Galaxy S3 te activeren, wat erg fijn kan zijn in de auto. Ook kun je via S Voice een app openen, puur door iets te zeggen. Bij de introductie zullen er acht talen beschikbaar zijn: Brits, Amerikaans, Italiaans, Duits, Frans, nationaal en internationaal Spaans en Koreaans. Helaas (nog?) geen Nederlands dus!

Direct Call – Stel je bent aan het sms’en of whatsappen, maar je bedenkt dat je toch wilt bellen. Het enige wat je moet doen is je telefoon naar je oor brengen en de persoon die je aan het sms’en bent wordt direct gebeld.

Smart Alert – Met deze functie wordt de gebruiker op een slimme manier gewaarschuwd. Stel dat je een oproep hebt gemist, of je hebt een ongelezen e-mail of sms. Normaal moet je dan je telefoon inschakelen en zie je je gemiste zaken. Smart Tag zorgt ervoor dat de telefoon kort trilt zodra je hem oppakt zodat je direct weet dat je wat gemist hebt.

Social Tag – De Social Tag zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig gebruik kunt maken van bijvoorbeeld Twitter en Facebook. Denk hierbij aan icoontjes bij je contacten.

Buddy Photo Share – Deze functie herkent gezichten van vrienden en deelt na goedkeuring automatisch die foto’s met die vrienden. Stel je maakt een foto van een vriend die een Facebook-profiel heeft. De Samsung Galaxy S3 herkent zijn of haar gezicht en stuurt de foto automatisch door naar zijn of haar Facebook profiel. Ook kun je een foto snel delen via bijvoorbeeld e-mail of MMS.

AllShare Play/Cast – Met deze software kun je draadloos het beeld van je Samsung Galaxy S3 laten zien op bijvoorbeeld een televisie. Zo kun je feilloos presentaties en films delen met andere mensen in de ruimte. Ook kun je de AllShare Cast Dongle gebruiken zodat je de functie op elk HDMI-apparaat kunt gebruiken. Ook kun je media gemakkelijk delen met vrienden. De Dongle wordt standaard niet meegeleverd.

httpv://www.youtube.com/watch?v=cTBzCzGlKn8

Erg veel mooie snufjes dus die ervoor zorgen dat de Galaxy S3 ervaring voor haar gebruiker erg vloeiend verloopt.

Naast intelligent ook elegant en krachtig

Aan de software-zijde ziet het er allemaal meer dan prima uit, maar hoe zit het met de hardware? Ook daar zit het meer dan goed. De Samsung Galaxy S3 heeft een 4,8 inch Super HD AMOLED scherm met een resolutie van 1280×720. Wordt de smartphone dan niet gigantisch groot? Niet perse, want de rand aan de zijkant van het scherm is aanzienlijk smaller dan bij concurrerende smartphones. Hierdoor is de Galaxy S3 maar een klein beetje groter dan de voorganger. De afgeronde vormen zien er stijlvol uit en je hebt de keuze uit de kleuren Marble White en Pebble Blue. Hieronder een lijst van de overige specificaties:

Specificaties:
– 4,8 inch Super HD AMOLED scherm met een resolutie van 1280×720
– 1,4GHz quad-core processor
– 1GB RAM werkgeheugen
– Mali 400 GPU
– 16/32/64GB opslagruimte met MicroSD uitbreiding-mogelijkheden (voorlopig hebben we hier alleen nog maar de 16GB versie)
– 8 megapixel camera aan de achterkant (LED flits, 1080p opnemen)
– 1,9 megapixel camera aan de voorkant
– Android 4.0
– TouchWiz 4.0
– 2100mAh batterij
– 136.6 x 70.6 x 8.6 mm, 133 g

Door de indrukwekkende 2100mAh batterij gaat de Galaxy S3 volgens Samsung overigens langer mee dan andere, vergelijkbare smartphones. Prima specificaties die al in de lijn der verwachting lagen door de vele hardnekkige geruchten. Ook op hardware-gebied is er dus niks te klagen. Een iets nieuwere SoC (processor in combinatie met GPU) was misschien wat beter geweest, maar iets dat er nog niet is kun je ook niet gebruiken!

Een van de mooiste nieuwe functies wat betreft de hardware is misschien wel het draadloos opladen door middel van inductie-spanning. Het enige wat je hoeft te doen is je Galaxy S3 op een oplaad-plateau leggen (die je als accessoire kunt kopen) en je toestel wordt opgeladen. Geen kabeltje meer aansluiten dus, maar gewoon neerleggen en wachten / slapen. Een érg mooie functie als je het ons vraagt.

Samsung Galaxy S-waardig?

Galaxy S3 - 2 kleurenDe Samsung Galaxy S3 is aangekondigd, te bestellen en vanaf eind mei leverbaar, maar is het toestel wel Galaxy S-waardig? Wij vinden van wel. De software is prima, de verschillende toegevoegde functies klinken goed, de hardware is uitstekend en het uiterlijk is stijlvol. De Samsung Galaxy S3 bevat alle ingrediënten voor een topper en zal de lat hoger leggen voor andere fabrikanten. We hadden liever een radicaal nieuw design gezien, maar eerlijk is eerlijk: hoe stop je al die hardware en functionaliteit in een zo klein mogelijke behuizing terwijl je comfort (voor je handen) moet behouden terwijl je ook nog eens iets radicaal anders doet? Dat is een lastige klus en je wilt als merk natuurlijk niet breken met je succesvolle huisstijl.

httpv://www.youtube.com/watch?v=4LAot132RmI

De Samsung Galaxy S3 is een waardig paradepaardje van Samsung die wat ons betreft met trots het stokje van de Galaxy S2 over kan nemen.

Vind jij het toestel ook zeer de moeite waard? Vergelijk dan nu de eerste acties!

Tags: , , ,