Galaxy S3 vanavond aangekondigd: UNPACKED 2012

Vanavond is het zover, het moment waar mensen van over de hele wereld met smart op zitten te wachten. Om 20:00 uur gaat UNPACKED 2012 van start en tijdens dit evenement gaat de Samsung Galaxy S3 aangekondigd worden.

In dit artikel behandelen we de meest hardnekkige Samsung Galaxy S3 geruchten die de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen. De nieuwste smartphone van Samsung moet het beste van het beste worden, het snelste, het krachtige en bovenal vernieuwend. Wat kunnen we vanavond verwachten en hoe waarheidsgetrouw zijn sommige geruchten? Je leest het in dit artikel!

Paradepaardje

Galaxy S3 flagshipDe Galaxy lijn van Samsung is onder te verdelen in een aantal categorieën: budget, mid-range, high-end en flagship. Onder de budgettoestellen vallen onder andere de Samsung Galaxy Y, Ace, Mini 2 en Gio. Bij mid-range vinden we de Galaxy S Advance en Galaxy S Plus. Onder high-end valt de Samsung Galaxy Note en Galaxy Nexus. Dan is het er nog de ‘flagship’ categorie waar we de paradepaardjes vinden van Samsung. Nu is de Samsung Galaxy S2 het paradepaardje van Samsung maar het stokje zal zeer snel worden overgenomen door de Galaxy S3. Het flagship model van een merk moet het beste van het beste zijn: het mooiste uiterlijk, de beste specificaties, de nieuwste snufjes en het moet mensen overhalen om voor een bepaald merk te kiezen.

Evolutie of revolutie?

Telefoon evolutieDit is de vraag die bij veel mensen speelt. Wordt de Samsung Galaxy S3 een evolutie of revolutie? Bij een evolutie moet je denken aan een herkenbaar uiterlijk, maar dan een beetje nieuwer en beter. Een revolutie zou zijn als Samsung met iets compleet nieuws komt, iets dat niemand verwacht had. Veel geruchten hinten richting een evolutie maar de hoop is gevestigd op revolutie. Wat het gaat zijn? Dat weer nog niemand. Geruchten zijn ook maar geruchten en de geruchten over het uiterlijk van de S3 zijn zó uiteenlopend dat er geen touw aan vast te knopen is. Wel is met vrij grote zekerheid te zeggen dat de rand aan de zijkant van het toestel behoorlijk dun zijn zal, maar dat is dan ook meteen het enige hardnekkige gerucht wat uiterlijk betreft. Ook zal Samsung waarschijnlijk een fysieke knop onderaan het toestel behouden, al zeggen sommige geruchten het omgekeerde. Wij denken dat we vanavond een evolutie gaan zien en geen revolutie.

Onder de motorkap

Over de hardware van de Samsung Galaxy S3 zitten de geruchten behoorlijk op één lijn. Een 4,6 of 4,7 inch scherm met een resolutie van 1280×720, een quad-core processor van Samsung en een Mali-400 GPU (dezelfde grafische chip zit ook in de Samsung Galaxy S2 en Note). Er zijn geruchten geweest dat Samsung een gloednieuwe SoC zou gebruiken, maar die chip komt pas in de tweede helft van dit jaar uit en dan alleen voor tablets. De nieuwe Exynos SoC voor smartphones kunnen we pas in 2013 verwachten. Ergens is dit wel jammer, want hoe goed is de inmiddels wat oudere grafische chip?

Op hardware-gebied is het vrij zeker dat de geruchten behoorlijk kloppen omdat het keer op keer bevestigd wordt door nieuwe geruchten. Nu kan ook zijn dat geruchten gewoon informatie van elkaar overnemen en dat het van geen kant klopt, maar toch is hier even een overzichtje:

– 4,6 of 4,7 inch touchscreen met een resolutie van 1280×720 (720p/HD)
– 1GB RAM werkgeheugen
– Exynos 4412 1,4GHz quad-core processor
– Mali 400 GPU
– 8 megapixel camera
– 2050mAh batterij
– Uitbreidbaar geheugen

Vanavond is dé avond

Samsung Mobile UnpackedDe hype-machine rondom de Galaxy S3 draait al enkele maanden op volle toeren. Tientallen gelekte foto’s, gelekte hardware, benchmarks en ga zo maar door. Volop speculatie over de waarheid van de geruchten en iedereen had exclusieve informatie van de welbekende anonieme bron. Vanavond zullen er veel mensen aan hun beeldscherm gekluisterd zitten en vanavond zal alles duidelijk worden. Wordt het watertanden of huilen met de pet op? Wij van GSMacties.nl volgen het vanavond op de voet zodat we onze bezoekers direct op de hoogte kunnen brengen van de ‘The Next Galaxy’.

Wil je zelf ook live kijken naar het UNPACKED evenement van Samsung? Check dan deze Facebook-pagina om 20:00 en ook jij kan getuige zijn van de aankondiging van de Samsung Galaxy S3!

Meld je nu aan voor de Samsung Galaxy S3 alert!

 


Tags: , ,