Samsung Galaxy S3 vat vlam en ontploft – Update

Er is een bericht opgedoken van iemand die claimt dat zijn Samsung Galaxy S3 zwaar beschadigd is geraakt door oververhitting tijdens het autorijden. Samsung is nu een onderzoek gestart naar mogelijk gevaar voor andere Galaxy S3 gebruikers.

Update 11-07-12: Samsung heeft geconstateerd dat de schade aan de Samsung Galaxy S3 is ontstaan door een externe bron, mogelijk een magnetron. Klinkt vreemd? Ja, maar de persoon die dit bericht de wereld in heeft geholpen heeft toegegeven dat hij de telefoon nadat ie nat was geworden even in de magnetron had gelegd. Dom dom dom!

Stel je voor dat je lekker in de auto zit, telefoon in de carkit en opeens vat je geliefde toestel uit het niets vlam! Dat overkwam boards.ie forum-gebruiker dillo2k10: “Dus, ik reed lekker rond met mijn Galaxy S3 in mijn carkit toen plotseling een witte vlam, vonken en een knal uit de telefoon kwamen. Ik stopte langs de weg om mijn telefoon te bekijken en die bleek van binnen naar buiten verbrand te zijn. Verbrand door het plastic heen en het heeft de telefoon doen smelten. De telefoon werkte nog wel, maar zonder signaal. De telefoon had mijn gezicht kunnen verbranden, of mijn been door mijn broekzak heen, or het had mijn bed in brand kunnen zetten. Het is erg gevaarlijk.” Het klinkt als een sterk verhaal en in het initiële bericht van deze gebruiker stonden dan ook geen foto’s.

Niet gek ook dat de eerste reactie “pics or it didn’t happen” is (een bekende regel op het internet waarbij iemand in feite zegt dat hij foto’s wil zien voordat hij het verhaal gelooft). Foto’s werden geplaatst en zie hier het resultaat van ‘witte vlam, vonken en een knal’:

Galaxy S3 - verbrande telefoon en coverZoals je kunt zien is er iets flink mis gegaan met de Galaxy S3, maar wát precies is niet duidelijk. De accu (welke doorgaans de oorzaak is bij oververhitting) is onbeschadigd en de vlam lijkt ook niet uit de mini-usb input gekomen te zijn. Een andere gebruiker op het forum meldt dat de brandplek op de plaats van de antenne zit. Hij zegt dat als er op de mount, op de plek van de antenne metaal zit, dat inductie-stroom mogelijk voor vonken en extreme hitte kan zorgen. De eigenaar van de Galaxy S3 zegt echter dat er geen metaal op die plek zat op de mount.

Galaxy S3 - carkitWat er ook gebeurd is, er is iets niet helemaal goed gegaan en Samsung gaat nu onderzoeken wat er precies gebeurd is, of de schuld bij hun ligt en of andere toestellen ook kans lopen op deze schade. De gedupeerde gebruiker heeft inmiddels een vervangend toestel gekregen van Samsung.

Galaxy S3 - verbrandGalaxy S3 - verbrande bovenkantGalaxy S3 - verbrande cover

Bron: Boards.ie & Tweakers.net


Tags: , , , ,