Android 4.1 te downloaden voor Nexus- en Xoom-toestellen

Google heeft vandaag bekendgemaakt dat ze zijn gestart met de uitrol van Android 4.1 Jelly Bean. Gebruikers van de Samsung Galaxy Nexus, Galaxy Nexus S en de Motorola Xoom (tablet) krijgen de software de komende dagen binnen.

Jelly BeanOp Google Plus heeft de software-gigant bekendgemaakt dat het vandaag begonnen is met de uitrol van Android 4.1 Jelly Bean: “Als je een Galaxy Nexus HSPA+ toestel hebt dan kun je de komende dagen een melding krijgen over de update. De volgende in de rij voor Jelly Bean: alle Galaxy Nexus, Nexus S, Motorola Xoom toestellen en natuurlijk de Nexus 7, die samen met Jelly Bean later deze maand verscheept zal worden.” De update komt over-the-air binnen, wat betekent dat je je telefoon nergens aan hoeft te koppelen. Je krijgt de melding en kunt dan direct de update downloaden en installeren.

Naast de nieuwste versie van Android krijgen de Nexus- en Xoom-gebruikers ook de Google Now app. Met deze app krijg je voor jou belangrijke informatie binnen en de app kan met spraak bediend worden. Ook voor andere toestellen moet Android 4.1 relatief snel verschijnen. Google heeft namelijk voor het eerst een zogenaamde “Platform Developer Kit” (PDK) naar fabrikanten gestuurd waarmee de update sneller naar verschillende toestellen kan worden gebracht. Ook heeft Google gisteren de broncode van Jelly Bean vrijgegeven, waardoor de nieuwste Android versie via onofficiële wegen naar andere toestellen kunnen komen (de bekende custom roms). Enkele bekende partijen die hiervoor zorgen zijn teams als Cyanogenmod, Virtuous en EliteMOD. Leuk nieuws dus voor Android liefhebbers!

Bron: Plus.Google.com


Tags: , , , , ,