Android telefoons versturen ongemerkt spam

Een beveiligingsonderzoeker van Microsoft heeft een botnet gevonden die gebruik maakt van Android telefoons. Dit botnet wordt gebruikt om spam te versturen van Android telefoons via de mailservers van Yahoo.

Terry Zink is een beveiligingsonderzoeker van Microsoft en hij heeft melding gemaakt van een zogenaamde “botnet” die gebruik maakt van Android telefoons. Dit betekent dat verschillende Android smartphones geïnfecteerd zijn en benaderd kunnen worden om in grote getale spam te versturen. Het botnet benadert de Android smartphones om vervolgens via de mailservers van Yahoo spam te versturen. Volgens Terry Zink is dit de eerste keer dat een botnet exclusief gebruik maakt van het Android besturingssysteem.

BotNet

Een voorbeeld van een botnet. De attacker valt systemen aan die vervolgens geautomatiseerd 'zombies' creëren in de vorm van geïnfecteerde PC's. Deze zombies versturen vervolgens massaal spam naar een doel.

Nu hoef je niet direct je telefoon af te sluiten uit angst voor deze botnet want Zink heeft aan de hand van IP-adressen weten te achterhalen waar de Android apparaten zich bevinden: Chili, Libanon, Indonesië, Oman, Filipijnen, Rusland, Saudi-Arabië, Thailand, Oekraïne en Venezuela. Terry Zink verwacht dat gebruikers in die landen apps hebben geïnstalleerd buiten de Google Play Store om (illegaal dus) en zo hun telefoon geïnfecteerd hebben.

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,