Zou jij betalen voor Apple’s FaceTime?

Bij de diensten van Blackberry weet je niet beter: om gebruik te kunnen maken van onder andere Pingen moet je een Blackberry-bundel afsluiten. Maar gaan we zoiets binnenkort ook zien voor Apple’s FaceTime videochat-dienst?

Apple FaceTimeToen Apple iOS 6 introduceerde was een van de leuke nieuwe functies dat je FaceTime nu ook via 3G kan gebruiken waar dat voorheen alleen via WiFi ging. Geweldig nieuws want nu zou je overal en altijd een video-belletje kunnen doen! Nu is er echter het gerucht, op basis van gelekte screenshots van de Amerikaanse provider AT&T, dat er misschien wat extra betaald moet gaan worden. Zodra je FaceTime opstart krijg je de melding “Om FaceTime te kunnen gebruiken via een mobiel netwerk met dit account moet je contact opnemen met AT&T“. AT&T zelf geeft niks vrij en zegt niets meer dan dat ze nauw samenwerken met Apple. Het vreemde is echter dat je diezelfde melding niet krijgt als je FaceTime probeert te gebruiken met de provider Verizon.

Nu zul je denken: Amerikaanse provider, ver van m’n bed show, niks mee te maken! Voor nu klopt dat, maar wat nou als bijvoorbeeld KPN hetzelfde geintje gaat flikken? Dat je Blackberry perikelen krijgt maar dan met Apple? 250 belminuten, 1GB internet en een Apple FaceTime bundel kan zomaar een waarheid worden (tenzij het tegen de netneutraliteit ingaat). De vraag is dan: zou jij hiervoor betalen?

Bron: 9to5mac


Tags: , , , ,