Windows 8 moet bijdragen aan succes Windows Phone 8

In een interview met de Seattle Times heeft Steve Ballmer gepraat over Windows Phone 8 en diens toestellen. Ook heeft de Microsoft-topman gezegd dat dit jaar ’the most epic’ wordt, wat betekent dat het een van de meest indrukwekkende jaren ooit wordt voor het bedrijf.

2012 het meest indrukwekkende jaar in de geschiedenis van Microsoft

Windows 98 - Windows 8Microsoft zit niet stil, dat moge duidelijk zijn. Windows Phone 8 staat in de startblokken, evenals Windows 8 en Windows RT. Daarnaast zullen er updates volgens voor bijna álle producten van Microsoft, waaronder Windows Phone 7. Ook zal Microsoft voor het eerst eigen hardware uit gaan brengen, namelijk de Surface-tablets. Nog nooit eerder heeft Microsoft zoveel in de planning gehad in zo’n korte tijd, wat dit jaar tot een van de meest indrukwekkende maakt in de geschiedenis van Microsoft. De Seattle Times vraagt of dit jaar kon worden vergeleken met de lancering van Windows 95, de eerste ‘moderne’ Windows met de interface die we nu allemaal kennen. “Windows 95 was zeker een van de grootste gebeurtenissen in de afgelopen 20 jaar. Windows 8 gaat daar echter overheen. Het is natuurlijk lastig om te vergelijken met het oprichten van een bedrijf, het introduceren van de eerste populaire PC en het systeem dat het populair heeft gemaakt, maar het (de Windows 8 lancering) is op die schaal.”, aldus Ballmer. Over Windows 8 zelf had Ballmer het volgende te zeggen: “Windows 8 zal het geweldig doen. Ik wordt niet betaald om te twijfelen (hierbij moest Ballmer lachen). Ik heb geen twijfels. Het is een fantastisch product.

Windows Phone 8 enorme uitdaging

Windows Phone 8 logoDit is GSMacties.nl, waarom gaat het over Windows 8? Om een heel simpele reden: Windows 8 zal naadloos samenwerken met Windows Phone 8. Windows heeft een gigantisch marktaandeel en als mensen enthousiast worden over Windows 8 (wat zal gebeuren volgens Steve Ballmer) en het systeem gaan waarderen, dan kan dat enorm positieve gevolgen hebben voor Windows Phone 8. Over Windows Phone 8 zegt Ballmer: “We gaan een enorme uitdaging tegemoet. We zijn een enorm kleine speler, maar we hebben een andere kijk wat betreft de gebruikerservaring. We hebben geweldige cloud-integratie met de rest van de Microsoft-wereld, een ‘wereld’ waar een hoop mensen aan meedoen. Ik denk dus dat onze kijk op de gebruikersinterface, het geweldige werk dat onze hardware-partners verrichten en de integratie met Windows ons geen windeieren gaan leggen.” Ballmer ziet de toekomst dus positief tegemoet en denkt dat het succes van Windows 8 veel gaat bijdragen voor het succes van Windows Phone 8. Een Windows-ecosysteem dat naadloos alle apparaten en services van Microsoft met elkaar verbind moet de sleutel tot succes worden. Nu moet nog blijken of dat ecosysteem kan concurreren met dat van Apple of Android.

Bron: Seattle Times


Tags: , ,