Ook Samsung toont recordcijfers

De Samsung Galaxy S3 heeft Samsung geen windeieren gelegd als we de resultaten van het derde kwartaal zo zien. In een notendop: meeste smartphone-verkopen ooit voor Samsung en een recordwinst.

Rond de 56 miljoen Samsung smartphones verkocht

SamsungSamsung maakt zelf helaas geen verkoopcijfers bekend van de kwartalen, maar op basis van cijfers van analisten kun je ook een heel eind komen. De cijfers in dit bericht zijn dus schattingen en geen definitieve cijfers van Samsung zelf. Volgens Strategy Analytics heeft Samsung 56,9 miljoen smartphones verkocht terwijl IDC het heeft over 56,3 miljoen smartphones. Dit aantal verkochte smartphones is twee keer zoveel als Apple qua smartphones heeft verkocht. Als de cijfers kloppen dan is ongeveer een op de drie verkochte smartphones ter wereld afkomstig van Samsung.

Bijna 6 miljard euro operationele winst voor Samsung

Gelukkig maakt Samsung wel gewoon haar omzet en winst bekend en die zien er beide erg goed uit. De operationele winst is vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar bijna verdubbeld naar 5,7 miljard euro. De smartphone die verantwoordelijk is voor deze flinke stijging is de Samsung Galaxy S3, waarvan Samsung maar liefst 20 miljoen exemplaren heeft verkocht.


Tags: , , ,