De games GTA Vice City en Jet Set radio op je smartphone

Games ‘uit den ouden doosch’ vinden steeds vaker hun weg naar smartphones en tablets. Zo is GTA3 al uitgekomen voor Android en iOS, maar staat ook Carmageddon klaar voor een release. Nu blijken er nog twee toppers aan te komen!

Chaos in Miami met Grand Theft Auto: Vice City

GTA Vice CityDe muziek, de auto’s, de vrouwen, de locaties: Vice City is voor velen een van de betere games uit de GTA-reeks wat betreft sfeer. Voor het eerst in een 3D-GTA kon je jezelf uitleven met helikopters en motoren en werkte je jezelf omhoog in de criminele wereld. De game was hevig geïnspireerd door de film Scarface, maar dat maakte helemaal niks uit. En zeg nou zelf: wie wil er nou niet over de boulevard van Miami in de 80’s rijden, in een Ferrari, met hippe kleding aan en op weg naar een bruisende nachtclub. GTA Vice City kwam op 8 november 2002 uit op de Playstation 2, op 15 mei 2003 op de PC en de game heeft nu ook zijn weg gevonden naar Android en iOS. Een datum is nog niet bekend evenals ondersteunde toestellen, maar het vooruitzicht is in ieder geval mooi!

httpv://www.youtube.com/watch?v=ohfT2uELdt8

Jet Set Radio: stijlvol door de stad skaten

Jet Set RadioDe kans is vrij groot dat je deze game niet kent, maar toch is hij bij veel mensen bekend. In 2000 kwam Jet Set Radio uit voor de Sega Dreamcast. De game was razend populair wat resulteerde in een vervolg op de Xbox in 2002 en remakes van de eerste versie op de Xbox360, Playstation 3 en PC. Maar wat moet je nou precies doen in de game? Je bent lid van een rebellengroepering in de stad Tokyo-to en je moet je staande zien te houden tegenover rivaliserende bendes en uiteraard de politie. Hoe hou je je staande? Door stijlvol te skaten en met graffiti te spuiten! Het primaire doel is logo’s van de rivaliserende bendes te vervangen met het logo van jouw groep en dat doe je met graffiti. Daarnaast moet je zo nu en dan strijden tegen andere bendes en dat kan bijvoorbeeld door middel van een race.

httpv://www.youtube.com/watch?v=QoSqZu2P8Us

Jet Set Radio komt op 29 november uit voor iOS en Android.


Tags: , , , ,