Nokia Here voor iOS te downloaden

Nokia heeft haar kaartendienst ‘Here’ uitgebracht voor iOS. De kaarten-app voor iOS bevat verschillende features waaronder turn-by-turn navigatie voor wandelaars, maar de hamvraag is: kan Here een vervanger zijn van Apple Maps?

Nokia Here bevat leuke functies

Nokia Here logoNokia Here is een volledig gratis app voor iOS die gebruik maakt van de kaarten van Nokia. De app bevat een aantal mooie functies, zoals het bekijken van live verkeersinformatie, openbaar vervoer en het opslaan van kaarten op het interne geheugen. Vooral dat opslaan van kaarten is erg handig, want zo voorkom je een hoog dataverbruik. Een andere leuke functie is het opslaan van favoriete locaties in je ‘Collections’. Dat ene leuke restaurant, bepaalde hotspots en andere leuke locaties heb je altijd binnen handbereik en kun je eenvoudig delen met anderen.

Hoe je ook op pad gaat, Nokia Here begeleidt je

Uiteraard kun je met Here ook navigeren, en dat kan op drie manieren: te voet, per openbaar vervoer of met een eigen vervoersmiddel. Wanneer je te voet op pad gaat word je bijgestaan door turn-by-turn navigatie, wat betekent dat een stem zegt waar je precies af moet slaan. Openbaar vervoer behoeft waarschijnlijk geen uitleg en begeleidt je door het openbaar vervoer. Helaas is die functie alleen nog maar te gebruiken in Amsterdam, waardoor het gros van de Nederlanders er niet veel aan heeft. Dan is er ook nog normale navigatie voor in de auto, maar hierbij wordt je helaas niet bijgestaan door een stem.

Nokia HereNokia Here vs Apple Maps

Nokia Here maakt gebruik van NAVTEQ-kaarten. Deze worden gebruikt in het overgrote deel van de navigatie-systemen die je in veel auto’s vindt en dat alleen is al een gigantisch voordeel ten opzichte van Apple Maps. Met de kaarten zit het dus wel goed in Nokia Here, maar ook de andere functies en het feit dat het gratis is maakt de app tot een aanrader. Het is wel jammer dat de openbaar vervoer optie nog niet helemaal lekker werkt.

Nokia Here kun je downloaden in de App Store van Apple.


Tags: , , , , ,