HTC Desire X, het kleine broertje van de One X

Net wanneer je denkt dat HTC het qua naamgeving eindelijk een beetje door begint te krijgen duikt er weer een ‘Desire’-model op. Het betreft de HTC Desire X en daarvan zijn nu foto’s, documenten en specificaties uitgelekt.

HTC Desire X ondanks naam niet high-end

HTC Desire X - gelekte fotoWe vonden het wel fijn dat HTC drie modellen op de markt had. Voor het high-end segment de One X, voor het midden-segment de One S en voor het budget-segment de One V. Lekker duidelijk, lekker overzichtelijk en makkelijk te onthouden. Nu komt er dan echter ook de Desire X aan. Er staat een X achter dus dan zal het net als de One X wel high-end zijn, toch? Niet helemaal als we de gelekte specificaties mogen geloven. We zetten de One X en Desire X even voor je naast elkaar:

One X Desire X
Android versie Android 4.0.4 Android 4.0.4
Scherm 4,7″ Super LCD 2 (720×1280) 4,0″ Super LCD (480×800)
CPU 1,5GHz quad-core 1GHz dual-core
RAM 1GB 768MB
ROM 16GB/32GB 4GB
Cloud-opslag 25GB Dropbox opslag 25GB Dropbox opslag
Batterij 1800mAh 1650mAh
Afmetingen 134x70x9mm – 130g 119x62x9mm – 120g
Beats Audio Ja Ja

De Desire X heeft vermoedelijk dus een kleiner scherm, een tragere processor met minder kernen, minder werkgeheugen, minder opslaggeheugen, een kleinere batterij en een kleinere behuizing. Ook de camera is met zijn 5 megapixels minder dan die van de One X. De One S is op sommige vlakken zelfs beter dan de Desire X als we de specificaties moeten geloven. Dus ondanks de ‘X’ in de naam is het geen high-end toestel.

HTC Desire X - HTC One XWat is de bedoeling van de HTC Desire X?

Wat de Desire X dan wel weer heeft is het kenmerkende Desire uiterlijk. Wat wij ons daarom afvragen is waarom HTC dit toestel op de markt wil brengen. Hun plan was (voor zover wij weten) om minder toestellen uit te brengen. Minder kwantiteit, meer kwaliteit. Ook de naamvoering moest beter. Toch is de Desire X niet een hele vreemde stap. De Desire was namelijk een van de meest succesvolle toestellen van HTC en zelfs een van de succesvollere Android-toestellen van een paar jaar terug. Is dit een manier van HTC om de markt weer te veroveren? Een andere logische reden kunnen wij eerlijk gezegd niet bedenken.

HTC Desire X mogelijk tijdens IFA 2012 aangekondigd

De HTC Desire X wordt mogelijk tijdens de IFA 2012 beurs aangekondigd. De beurs, die zich richt op consumenten-elektronica, zal eind deze maand beginnen. De kleuren waarin de Desire X verkrijgbaar zal zijn, zijn wit en blauw. Wanneer de Desire X verkrijgbaar moet zijn is nog niet bekend.

Meld je aan voor de HTC Desire X alert
Kun je niet wachten op de Desire X? Vergelijk dan de huidige HTC acties!

 

Bron: Pocketnow


Tags: , , , ,