HTC 8X Windows Phone 8-toestel duikt op

Er zijn specificaties en een foto opgedoken van de HTC 8X, een midrange Windows Phone 8-toestel van het Taiwanese merk. Het toestel ging voorheen door het leven onder de ontwikkelnaam ‘Accord’.

HTC 8X is midrange Windows Phone 8-toestel

HTC 8XHet plaatje (zie hieronder) dat veel doet denken aan een productpagina laat zowel een foto als specificaties zien van de HTC 8X. Het toestel zal draaien op Windows Phone 8 en moet het midrange segment bedienen. De HTC 8X zal een 1,2GHz dual-core processor bevatten, 16GB opslaggeheugen, 1GB werkgeheugen en uitbreidbaar geheugen door middel van een MicroSD-kaartje. Over de resolutie is niks bekend maar het scherm zal een grootte hebben van 4,3 inch. Verder beschikt het toestel over een 8 megapixel camera aan de achterkant en een ‘Ultra-wide angle’ front camera. Met beide camera’s kunnen 1080p video’s opgenomen worden. Ook bevat dit toestel Beats Audio, ondanks eerdere claims van HTC waarin werd gezegd dat ze van Beats Audio af zouden stappen.

HTC 8X productpagina

Windows Phone 8 met een Sense-sausje?

Meer opvallend dan de specificaties is de foto. Het lijkt op een redelijk standaard HTC-toestel met Windows Phone 8. Met dat laatste is iets aan de hand, zeker als we naar de bovenste ’tile’ kijken. Die lijkt namelijk sporen te bevatten van HTC’s Sense. Het zou dus zomaar kunnen dat HTC op de nieuwe Windows Phone 8-toestellen speciale Sense Live Tiles meelevert om het besturingssysteem een HTC-jasje te geven.

Bron: Engadget


Tags: , , ,