HTC: slecht jaar komt door slechte marketing

HTC heeft een niet al te lekker jaar achter de rug. Ondanks een mooie serie waar onder andere de HTC One S en One X+ onderdeel van uit maken, heeft HTC slechte resultaten behaald en dat zou komen door slechte marketing.

HTC heeft slecht jaar achter de rug door slechte marketing

HTCDe HTC One-serie moest 2012 het jaar van HTC maken, maar alles pakte toch net wat anders uit dan gehoopt. Volgens HTC CEO Peter Chou komt het slechte jaar vooral door slechte marketing. “Onze concurrenten waren te sterk en erg vindingrijk en stopten enorm veel geld in marketing. Wij hebben niet genoeg gedaan wat marketing betreft“, aldus Chou tegenover de Wall Street Journal. “Een ding dat ik geleerd heb het afgelopen jaar is snel te handelen en te reageren op de veranderingen in de markt.  We zijn nu flexibeler. We zijn constant bezig met het bijstellen van onze verkoopplannen en onze positie in de verschillende markten.” Slechte marketing en traag handelen zijn dus de grondslag van het slechte jaar van HTC. Chou heeft aangegeven dat ze nu sneller inspelen op de markt om zo beter te kunnen concurreren.

Gaat HTC dan toch meer focussen op budget-smartphones in 2013?

Ook had Peter Chou wat te zeggen over de smartphone-markt zelf: “In de smartphone-markt zijn al erg veel producten aanwezig en het zal voor HTC moeilijker zijn dan voorheen om zichzelf te differentiëren van andere merken, voornamelijk in het high-end segment. HTC maakt niet zijn eigen componenten, dus de slechte verkoopresultaten hebben direct invloed op de onderhandelingsmogelijkheden met leveranciers en vervoerders.” Een overvolle markt maakt het voor HTC dus moeilijk en daar komt bij dat er in 2012 minder geld in het laadje is gekomen, waardoor niet meer hoog ingezet kan worden op high-end componenten. Dat ligt overigens wel op een lijn met een eerder gerucht dat HTC zich meer gaat focussen op budget en minder op high-end. Hopelijk voor HTC hebben ze het slechtste nu achter de rug en kunnen ze beginnen aan een inhaalslag.

Overigens doet de HTC 8S, een Windows Phone 8 telefoon, het wel vrij goed.  Vergelijk hier HTC 8S acties!

Bron: Wall Street Journal


Tags: , ,