Samsung Galaxy S4 op 14 maart gepresenteerd

Op 14 maart zal er een Unpacked-evenement van Samsung plaatsvinden in New York. Naar alle waarschijnlijkheid zal op dat evenement de Samsung Galaxy S4 aangekondigd worden, samen met misschien nog andere toestellen in de S4-lijn.

Meld je aan voor de Samsung Galaxy S4 alert en blijf op de hoogte van acties!

SAMSUNG UNPACKED 2013 Episode 1 op 14 maart

Momenteel is het Mobile World Congress aan de gang waarbij doorgaans veel nieuwe hardware wordt getoond. Samsung heeft echter (net als vorig jaar) besloten een eigen evenement te houden voor aankondigingen, en dan in het bijzonder de aankondiging van de Samsung Galaxy S4. Op 14 maart zal SAMSUNG UNPACKED 2013 Episode 1 plaatsvinden waarbij hoogstwaarschijnlijk het nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S4, getoond gaat worden. Hiermee doet Samsung hetzelfde als bij de Galaxy S3. De uitnodigingen voor het evenement zijn al verstuurd.

Geen amoled en geen Exynos-processor

In tegenstelling tot eerdere Galaxy S-modellen zal de Galaxy S4 mogelijk geen gebruik meer maken van een amoled-scherm en Exynos-processor. Het amoled-scherm is ingeruild voor een LCD3-scherm omdat Samsung moeite zou hebben met het produceren van 1080p 5 inch amoled-schermen. Om die reden zou dus van scherm gewisseld zijn zodat er geen productieproblemen op gaan treden. Ook de Exynos-processor gaat ingeruild worden en wel voor een Snapdragon 600 (die ook in de HTC One zit). Eerdere geruchten spraken over een Exynos 5 Octa (8 processorkernen) maar die zou niet zuinig genoeg zijn en daarbij te kampen hebben met oververhittingsproblemen. Om die reden zou Samsung besloten hebben zijn eigen processor in te ruilen voor de Snapdragon 600 van Qualcomm.

Verdere specificaties en het uiterlijk

De Snapdragon 600-processor zou een snelheid van 1,9GHz hebben waarmee de Galaxy S4 0,2GHz sneller is dan de HTC One. Verder zou er 2GB werkgeheugen aanwezig zijn en komen er drie varianten uit, namelijk de 16, 32 en 64GB-versies. De camera zou een resolutie krijgen van 13 megapixels. De achterkant van de Galaxy S4 zou gebruik maken van de kunststof met aluminium randen. Er is ook een foto verschenen van wat vermoedelijk de Galaxy S4 is waarbij het erg opvallend is dat het design van de Galaxy S3 hierbij niet in terug te zien is. We zullen het snel zeker weten aangezien de Galaxy S4 hoogstwaarschijnlijk op 14 maart aangekondigd gaat worden. De release moet in april plaatsvinden.

Samsung Galaxy SIVBron: Engadget & SAMMOBILE


Tags: , ,