Nokia kondigt de Nokia Lumia 1020 aan

Tijdens een eigen evenement in New York heeft Nokia de Nokia Lumia 1020 aangekondigd.

Nokia heeft op een eigen evenement in New York de Lumia 1020 aangekondigd

De presentatie begon met een korte geschiedenis over fotografie en film en hoe dat onze wereld veranderd heeft. Nokia geeft aan het einde van het filmpje aan dat ze fotografie en film opnieuw uitgevonden hebben. ‘Vandaag veranderd de manier waarop we momenten vastleggen‘ luidt de tekst op het einde. Stephen Elop zegt dat Nokia de passie van het maken van foto’s en filmpjes begrijpt en deelt en kort laat hij de geschiedenis zien van camera’s in Nokia’s.

Vorig jaar kwam de Nokia 808 PureView met een 41-megapixelcamera uit en ook kwam de Lumia 920 uit met optische beeldstabilisatie voor foto’s in donkere omgevingen. Tevens kwamen er tal van apps uit voor het maken van betere foto’s en filmpjes.

Vandaag kondigt Nokia een nieuw hoofdstuk aan in de wereld van smartphone-fografie en dat nieuwe hoofdstuk heet: Nokia Lumia 1020.

Lumia 1020 nieuw smartphonecamera-hoofdstuk

Lumia 1020 - 1

De Nokia Lumia 1020 zal uitkomen in geel, zwart en geel. Qua design lijkt hij veel op de Lumia 920 maar de achterkant is behoorlijk aangepast vanwege de nieuwe 41-megapixelcamera. Ook is er weer gebruikgemaakt van een unibody design zoals we dat ook kennen van andere Lumia’s. De Lumia 1020 zal goede foto’s maken, zowel overdag als ’s nachts. De sensor in de Lumia 1020 is gloednieuw en van de grond af opgebouwd. Je kunt 34- of 38-megapixelfoto’s maken. Tegelijkertijd maakt het toestel ook 5-megapixelfoto’s waarbij elke pixel bestaat uit informatie van maximaal 7 pixels. Hierdoor krijg je haarscherpe foto’s. Diezelfde techniek wordt ook gebruikt voor video’s waardoor deze er ook haarscherp uit zullen zien.

De Nokia Lumia 1020 heeft net als de Lumia 920 Optical Image Stabilisation aan boord, maar deze techniek is volledig opnieuw gemaakt om te kunnen werken met de (veel) grotere sensor. De Lumia 1020 heeft een Xenon-flits aan boord waardoor foto’s met flits er goed uit zien, in tegenstelling tot foto’s gemaakt met een LED-flits. In de presentatie worden foto’s getoond gemaakt met de Galaxy S4 en de iPhone 5 vergeleken met een foto gemaakt met de Lumia 1020 en het verschil is gigantisch.

Door de grote sensor is inzoomen mogelijk zonder kwaliteitsverlies en dat is mogelijk bij zowel foto’s en video’s. Door nieuwe innovaties blijven beelden haarscherp bij het zoomen. Zelfs kleine teksten zou te lezen kunnen zijn bij het zoomen. Na het zoomen tijdens het maken van een foto kun je ook weer uitzoomen of inzoomen op een ander deel van de foto. Ook kun je de foto gemakkelijk draaien zodat je precies vast kunt leggen wat je wilt. Na het bewerken van een gemaakte foto blijft het origineel bestaan waardoor je later de foto weer opnieuw kunt bewerken.

Nokia Lumia 1020 - 2

De Nokia Lumia 1020 bevat Nokia Pro Camera, een app speciaal voor deze nieuwe smartphone. Deze app bevat speciale functies zodat je gemakkelijk bepaalde opties kunt aanpassen. Denk aan ISO-waardes, sluitersnelheden, witbalans en handmatig scherpstellen. De app is erg makkelijk in gebruik volgens Nokia maar geeft je wel mogelijkheden die professionele camera’s ook hebben. Het mooiste is misschien wel handmatig focussen, iets dat helemaal nieuw is op smartphones. Door een schuifje te bewegen kun je realtime de focus verleggen, wat er natuurlijk erg gaaf uit ziet.

De Nokia Lumia 1020 bevat net als andere Lumia’s Rich Audio Recording. Hierdoor kun je zelfs in erg luide omgevingen erg heldere audio opnemen, zelfs wanneer het volume erg hoog is.

Nokia brengt een nieuwe SDK (System Development Kit) uit voor ontwikkelaars speciaal gericht op beeldverwerking. Hierdoor kunnen ontwikkelaars gemakkelijk het meeste uit Lumia’s halen zodat foto’s er altijd goed uit zien. Hipstamatic is een voorbeeld van een van de third-party apps en zal exclusief verkrijgbaar zijn voor de Lumia 1020. Deze app zal volledig gebruik maken van de mogelijkheden van de nieuwe Lumia 1020-camera.

Nokia-Lumia-1020-with-Camera-Grip

Er zal een cameragrip uit komen voor de Lumia 1020. Deze cover veranderd de Lumia 1020 in een volwaardige camera die makkelijk vast te houden is, te bevestigen is op een statief en er zit een extra batterij in. De prijs van de grip is 79 dollar en zal tegelijk met de Lumia 1020 uit komen.

Wanneer kunnen we de Lumia 1020 verwachten?

Nokia-Lumia-1020

In de VS zal de Lumia 1020 (tijdelijk) exclusief uitkomen in samenwerking met AT&T. Bij AT&T zal de Lumia 1020 op 26 juli verkrijgbaar zijn en pre-orders beginnen op 16 juli. Dit kwartaal zal de Lumia 1020 uitkomen in geselecteerde Europese markten en in China. Nokia heeft gezegd later met details te komen voor specifieke landen.

Meld je aan voor de Nokia Lumia 1020-alert en ontvang een mail zodra je het toestel kunt bestellen!

Tags: , , , ,