Samsung laat futuristische uitklapbare smartphone zien

Samsung heeft een conceptvideo getoond van een een telefoon die uitgeklapt kan worden. Het uitklappen gebeurd anders dan wij van gewend zijn en vergroot je schermoppervlakte. Ook maakt Samsung gebruikt van een nieuwe manier om kleur weer te geven.

Samsung toont uitklapbare smartphone tijdens MobileBeat 2013

In San Fransisco vindt de MobileBeat-beurs plaats waar Samsung een video toonde van een smartphone-concept. De video laat een uitklapbare smartphone zien en een soort pleister welke medische informatie over jouw lichaam door kan geven aan je telefoon. Volgens Samsung is het gebied van een gezondheid een belangrijk sleutelgebied voor innovatie.

Je smartphone horizontaal uitklappen om je scherm te vergroten

Samsung - Uitklapbare smartphoneDe telefoon zelf klapt horizontaal uit waardoor je een groter scherm krijgt. De kleuren op het scherm worden niet weergegeven op een conventionele manier. Normaal bevat een scherm pixels die onderverdeeld zijn in rood, geel en blauw. Dit scherm bevat echter speciale kristallen die van kleur kunnen veranderen door van hoogte te veranderen. Door de verandering in hoogte wordt het licht op een andere manier gebroken en veranderd de kleur.

Een pleister om informatie over jouw lichaam te verzamelen

Samsung - Medische pleisterHet gedeelte over de gezondheid laat een doorzichtige pleister zien welke voorzien is van speciale sensoren. Deze sensoren meten verschillende zaken van jouw lichaam en geven die informatie vervolgens door aan jouw telefoon. Jouw telefoon kan die informatie daarna bijvoorbeeld weer doorspelen naar jouw arts. Voor mensen met medische problemen kan dit een erg mooie ontwikkeling zijn.

Voor nu zijn de telefoon een pleister nog concepten en het is onduidelijk in hoeverre Samsung op dit moment in staat is dergelijke technieken toe te passen of te ontwikkelen.


Tags: , , , , , ,