Gerucht: Play Store op BlackBerry 10

BlackBerry en Google zijn volgens diverse bronnen met elkaar in gesprek over de Play Store. De gesprekken moeten er toe leiden dat de Play Store zijn weg vindt naar BlackBerry 10, waardoor dat besturingssysteem opeens héél veel apps erbij zou krijgen.

Google Play Store naar BlackBerry 10?

Play Store BlackBerry 10Apps maken het besturingssysteem wordt altijd gezegd. Hoe meer apps waar je uit kunt kiezen, hoe sneller mensen voor jouw besturingssysteem kiezen. BlackBerry 10 heeft niet veel apps in BlackBerry World en dat zou kunnen zorgen voor een oneindige cirkel: mensen kopen geen BlackBerry meer vanwege de afwezigheid van apps, ontwikkelaars ontwikkelen geen apps omdat te weinig mensen het gebruiken, en dat kan zo oneindig lang doorgaan. Daar kan echter verandering in gaan komen want BlackBerry en Google zouden met elkaar in gesprek zijn met als doel de Play Store naar BlackBerry 10 te halen.

Hoewel meerdere bronnen de gesprekken bevestigen is het nog niet officieel bevestigd door de twee bedrijven. Wel is het zo dat het vanaf BlackBerry 10.2.1 veel makkelijker moet zijn om Android-apps te draaien. Nu werkt het nog niet helemaal lekker vanwege wat omwegen maar dat moet vanaf de nieuwste update dus anders zijn. Om het helemaal af te maken zou BlackBerry mogelijk de Play Store van Google op hun toestellen willen zetten, maar daar is dus de goedkeuring van Google voor nodig. Het klinkt allemaal in ieder geval erg aannemelijk maar of het er ook echt van gaat komen is vooralsnog dus nog onduidelijk.

Foto’s verschenen van Google Play Store op BlackBerry 10

Google Play BlackBerry 10

Wat het gerucht versterkt zijn een aantal foto’s die verschenen zijn. De foto’s tonen de Play Store op een BlackBerry Z10, maar deze foto’s kunnen evengoed vervalst zijn. Om aan te tonen dat het moeilijk is om te zien of dergelijke foto’s echt zijn hebben we zelf ook twee foto’s gemaakt, van Google Play op Windows Phone!

Windows Phone Google PlayMeer dan een aangepaste screenshot op de telefoon is het niet, maar dat zie je op de foto’s niet.

Bron: N4BB


Tags: , , , , , ,