Gerucht: Samsung werkt aan smartphone met scherm aan de zijkant

Er zijn patentaanvragen van Samsung gepubliceerd die een smartphone tonen met een scherm dat om de zijkant heen gebogen is. Hierdoor heb je in feite een scherm aan drie zijden waar je weer extra functies mee mogelijk kunt maken.

Gerucht: Samsung werkt aan smartphone met scherm aan de zijkant

De twee gebogen telefoons die momenteel op de markt zijn verschenen zijn wel leuk maar echt spectaculair is het natuurlijk niet. Eigenlijk zijn het gewoon normale smartphones, maar dan met een lichte kromming. Maar dat is slechts het begin want hoe meer er met gebogen schermen gewerkt wordt, hoe meer er mogelijk wordt. Uit een patentaanvraag van Samsung blijkt wat we kunnen verwachten als het aankomt op toepassingen van gebogen schermen.

Samsung Youm PatentDe afbeelding doet enorm denken aan een toestel dat Samsung liet zien in januari van dit jaar tijdens CES. Naast de gepubliceerde patentaanvraag zijn er ook twee anonieme bronnen die zeggen dat de bovenstaande smartphone (of een versie daarvan) in de tweede helft van 2014 uit zal komen.

Scherm aan de zijkant opent nieuwe mogelijkheden

Een scherm aan de zijkant brengt een boel nieuwe toepassingen met zich mee en de afbeeldingen uit de patentaanvraag laten een aantal van die toepassingen zien. Zo kun je, wanneer je bijvoorbeeld je contactenlijst hebt geopend, aan de zijkant een letter kiezen. Dat idee kun je ook doortrekken naar een boek waarbij je aan de zijkant de hoofdstukken kunt kiezen, of een fotoalbum waarbij je aan de zijkant de datum of het jaar kunt kiezen.

Samsung SchermpatentEen andere toepassing is het kopiëren van foto’s. Door een foto vanuit een website of album naar de zijkant te slepen kopieer je hem. Daarna kun je die foto vanuit de zijkant bijvoorbeeld naar een gesprek slepen en zo versturen. Ook laten de afbeeldingen zien dat je via de zijkant je toestel zou kunnen vergrendelen en ontgrendelen.

Samsung Galaxy Youm

Een foto van de Samsung met het gebogen scherm dat getoond werd in januari

Uiteraard zijn er nog tal van andere toepassingen mogelijk. Denk aan notificaties, een muziekspeler, besturingen in games en waarschijnlijk nog veel meer waar we nog niet aan denken. Wat denk jij, hot or not?


Tags: , , , ,