Instagram beschikbaar op Windows Phone 8

Instagram, ’s werelds meest populaire fotografie-app, is nu beschikbaar voor Windows Phone 8. Qua opties is Instagram voor Windows Phone 8 bijna hetzelfde als de versie voor iOS en Android.

Instagram verschenen voor Windows Phone 8

Instagram WP8 tabjesHet heeft even geduurd maar ook Instagram is nu beschikbaar voor Windows Phone 8. Hoewel de app nog niet helemaal klaar is hebben de makers wel een bèta-versie uitgebracht. Deze biedt de meeste opties nu al en werkt naar behoren, maar kan hier en daar mogelijk nog foutjes bevatten of opties missen.

Qua gebruik wijkt Instagram voor Windows Phone 8 niet veel af van de Android- en iOS-versies. Je kunt foto’s kiezen of een nieuwe foto maken, je hebt de bekende filters tot je beschikking, kunt foto’s bekijken van mensen die je volgt, zoeken op hashtags en gebruikers en je kunt je eigen profiel bekijken.

Instagram voor Windows Phone nader bekeken

Instagram WP8 schermenWanneer je op het fototoestelletje onderin het scherm tikt krijg je twee opties: een foto kiezen uit het fotoalbum op je telefoon of een nieuwe foto maken. Daarna kun je kiezen uit de welbekende Instagram-filters, een onscherpte-effect, een randje en kun je de kleuren wat opkrikken. Daarna hoef je je foto alleen nog maar te delen en dat kan op Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr, Foursquare en VKontakte (Russische variant van Facebook).

Wel mist voor nu nog de optie om video’s op te nemen, maar die optie zal later waarschijnlijk nog toegevoegd worden. Ook kun je nog niet mensen taggen of een kaart bekijken met foto’s op basis van locatie. Een woordvoerder van Instagram zegt hier over: “We zijn nog niet klaar en ons team zal continue verder werken aan de ontwikkeling van de Windows Phone-app om zo nieuwe functies uit te brengen en de best mogelijke Instagram-ervaring te bieden“.

Instagram WP8 foto bewerkenHet werkt allemaal naar behoren en ook al kon je Instagram gebruiken via onofficiële apps, een officiële app staat toch net wat netter. Instagram bedient nu zo goed als de hele smartphonemarkt (op een paar procent na).

We hebben een PR-medewerker van Nokia gevraagd hoe het zit met Instagram voor Windows Phone 7.8 en het is helaas niet bekend hoe zit met Instagram voor die versie van Windows Phone. Windows Phone 7.8-gebruikers kunnen in plaats van de officiële app 6tag installeren. Deze app biedt ook een volledige Instagram-ervaring.

Download Instagram BETA in de Windows Phone Store, gratis en voor niks!

Tags: , , , ,