iPhone 5S bestverkochte smartphone van september

Maandenlang is de Galaxy S4 van Samsung de bestverkochte smartphone geweest maar dat stokje is nu overgenomen door de iPhone 5S van Apple, al is het verschil tussen de beide posities niet heel erg groot.

iPhone 5S en Galaxy S4 net aan nek in september

iPhone 5S & Galaxy S4Counterpoint Research, een onderzoeksbureau, heeft een lijst van de 10 bestverkochte smartphones van september vrijgegeven. Het is weinig verrassend dat de lijst gedomineerd wordt door Apple en Samsung. Verrassender is dat de iPhone 5S in slechts 10 dagen de koppositie in heeft genomen. De Galaxy S4 is maar iets minder populair maar staat vanwege de iPhone 5S wel op de tweede plaats. Op de derde plaats vinden we de iPhone 5 en op de vierde plaats staat de iPhone 5C.

Vergelijk acties van de vier populairste smartphones van september!

De overige zes toestellen zijn allemaal van Samsung: Galaxy S3, Galaxy Note 2, Galaxy S3 Mini, Galaxy S4 Mini, Galaxy Note 3, Galaxy S Duos.

Top 20 bevat ook nog andere merken

Counterpoint Research zegt dat de nummers 10 tot en met 20 ook andere merken de ruimte geven. Zo staan onder andere de Ascend P6 van Huawei en de Lumia 520 van Nokia in de top 20. Overige merken worden door Counterpoint Research niet genoemd.

Hoe Counterpoint Research aan zijn cijfers komt is niet bekendgemaakt.

Bron: Counterpoint Research

 


Tags: , , , , ,