Samsung gaat zich richten op goedkopere toestellen

De rek lijkt een beetje uit de smartphonemarkt te zijn. Samsung verwacht een minder harde groei in de totale telefoonverkopen in 2014 en zegt zich meer te gaan richten op het goedkopere segment omdat het duurdere segment verzadigd is.

Samsung gaat zich richten op goedkopere toestellen

Samsung MWCIn 2013 verwachtte Samsung 290 miljoen telefoons te verkopen en in 2014 worden er naar verwachting 360 miljoen telefoons verkocht. Slechts 35 procent van dat totale aantal zal bestaan uit high-end toestellen. Samsung wil zich namelijk meer gaan richten op het goedkopere segment omdat het duurdere segment volgens het merk verzadigd is. Laat Android 4.4 nou uitermate geschikt zijn voor goedkopere toestellen. De nieuwste versie van Android zou beter geoptimaliseerd zijn en dus beter draaien op goedkopere toestellen, wat natuurlijk ook een rol kan hebben gespeeld in de focus op goedkopere toestellen.

Of een focus op goedkopere toestellen ook betekent dat er meer goedkopere toestellen uit gaan komen is niet helemaal duidelijk. Mogelijk wordt er gewoon extra marketinggeld besteed aan goedkopere toestellen. Minder Galaxy S4 in de reclame en meer Galaxy Fame bijvoorbeeld.

Naast een focus op goedkopere toestellen zal Samsung zich in 2014 ook meer gaan richten op tablets zodat ook daar meer successen geboekt kunnen worden.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , , , ,