HTC One niet de reddende engel waar HTC aan toe is

De HTC One leek de reddende engel te zijn te zijn voor HTC maar nu blijkt dat het toch een beetje tegen is gevallen. In mei was er een flinke piek in de financiële resultaten maar kort daarna zakte dat weer terug.

HTC One niet voldoende om HTC te redden

HTC OneHet leek er even op dat de HTC One de redding zou worden voor HTC. Een nieuwe smartphone, een nieuwe weg, een nieuwe start. In mei behaalde HTC voor het eerst sinds een jaar weer een behoorlijk hoge omzet maar dat is nu alweer gedaald. De omzet over het tweede kwartaal bedraagt 1,82 miljard euro met een winst van 32,2 miljoen euro. Dat is nog altijd meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar maar vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar is het een (flinke) daling. In het tweede kwartaal van 2012 werd namelijk 2,35 miljard euro omzet geboekt met een winst van 191 miljoen euro.

Beweeg de cursor over de lijn om de bedragen te zien. De gegevens zijn afkomstig van HTC.

Later dit jaar nieuwe HTC-smartphones

Later dit jaar zal HTC nog met de HTC One Mini en HTC One Max komen. Ik staan de HTC Desire 200 en Desire 600 klaar in de startblokken. Er is dus nog altijd hoop dat HTC weer naar de top kan klimmen, maar als we het bedrijf één tip mogen geven: kom je (update) beloftes na!

Bekijk en vergelijk aanbiedingen van de HTC One!

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,