Android Jellybean op bijna 60% van de Android-toestellen

Android Jellybean staat inmiddels op bijna 60 procent van de Android-apparaten is daarmee de meestgebruikte Android-versie die er momenteel is. De nieuwste versie, 4.4 KitKat wordt nog maar nauwelijks gebruikt.

Android Jellybean meestgebruikte Android-versie

Android Jelly Bean logoAndroid 4.4 KitKat is de nieuwste versie van Android maar is nog niet veel te vinden op Android-toestellen. De meestgebruikte versie is momenteel Android Jelly Bean (Android 4.1/4.2/4.3) want deze versie staat op bijna 60 procent van de Android-toestellen. Daarna volgt Android 2.3 Gingerbread met een percentage van iets boven de 20 procent.

Android 2.3 kwam in december 2010 uit en is daarmee iets ouder dan drie jaar. Vooral voor app-ontwikkelaars is het vervelend dat een vijfde van de Android-gebruikers nog zo’n oude versie gebruikt. Nu moeten ontwikkelaars namelijk rekening houden met veel (flink verschillende) Android-versies, wat de ontwikkeling van een app niet altijd ten goede komt. Je kunt als ontwikkelaar er ook voor kiezen om je app niet te laten werken op Gingerbread maar dan negeer je een vijfde van je potentiële markt, wat ook niet echt gunstig is.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich staat op ongeveer 15 procent van de apparaten en de overige versies (2.2 Froyo, 3.0 Honeycomb en 4.4 KitKat) zijn samen goed voor ongeveer 5 procent.

Bekijk en vergelijk alle Android-telefoons en de bijbehorende scherpe acties!

In twee maanden tijd weinig veranderd

In november van vorig jaar keken we ook al eens naar de Android-cijfers. Android Jellybean stond toen nog op zo’n 50 procent van de Android-toestellen. Android 4.4 KitKat was toen nog niet uitgebracht en aan het einde van het bericht zeiden we dat de cijfers er over een paar maanden wel eens heel anders uit zouden kunnen zien. Niks is minder waar. Alle versies worden iets minder gebruikt, Jelly Bean is iets gegroeid en Android 4.4 is erbij gekomen. Echt grote verschillende zijn er niet, waardoor er in twee maanden tijd maar weinig veranderd blijkt te zijn.

Niet alle Android-apparaten meegenomen in telling

Google heeft de cijfers gebaseerd op apparaten die contact hebben gezocht met de Play Store. Apparaten zonder Play Store (veel tablets, maar veel ook telefoons uit bijvoorbeeld China) zijn niet meegenomen in de statistieken. Hoeveel apparaten dit in totaal zijn is niet te zeggen maar naar schatting zou een vijfde tot de helft van alle Android-toestellen geen Play Store bevatten.

Bron: Google


Tags: , , , , , , ,