Gerucht: Nokia X duikt op in benchmark

In een benchmark-app, genaamd CamSpeed, is de Nokia RM-980 opgedoken. Een andere naam van de RM-980 is Nokia X, die ook wel bekend staat als de Nokia Normandy. De data in de benchmark-app laat een aantal specificaties van de Nokia X zien.

Nokia X duikt op in benchmark

De makers van CamSpeed zagen dat de Nokia RM-980 opdook in de resultaten van de app. Die resultaten hebben ze gedeeld via Twitter. De RM-980 is vermoedelijk de dual-sim-versie van de Nokia X. Het toestel heeft een 3-megapixelcamera (2048×1536 pixels) en draait op Android 4.1.2. Eerdere geruchten spraken van een 5-megapixelcamera en Android 4.4 (KitKat). Heel veel van Android zal er mogelijk niet te zien zijn aangezien Nokia er waarschijnlijk nogal wat aan veranderd heeft.

Nokia Normandy kleurtjesDe Nokia X zal het nieuwste toestel zijn in de Asha-reeks en is het eerste Nokia-toestel dat draait op Android. Het zal wel een door Nokia aangepaste versie van het besturingssysteem zijn, met een eigen uiterlijk en zonder de apps van Google. Andere geruchten spraken over een 4 inch-scherm, een dual-core 1,2GHz processor, 4GB opslag en uitbreidbaar geheugen.

Meld je aan voor de alert van de Nokia X en ontvang een mail zodra je het toestel kunt bestellen!

Nokia Normandy startscherm en kleurenHet toestel wordt mogelijk deze maand net voor het Mobile World Congress aangekondigd tijdens een persconferentie van Nokia. In maart zou hij uit moeten komen.


Tags: , , , , ,