Hands-on van de Galaxy S5 verschijnt online

De website Pocket-Lint heeft een grote blunder gemaakt. De hands-on van de Samsung Galaxy S5 was per ongeluk online gezet en is vrij kort daarna weer offline gehaald, maar in de tussentijd is wel een gedeelte van de foto’s en informatie gekopieerd.

Samsung Galaxy S5 in volle glorie te zien

Samsung Galaxy S5Samsung Galaxy S5 homeknopVanavond gaat Samsung de Galaxy S5 officieel aankondigen. Volgens geruchten zou het een aluminium toestel worden, of eentje met een afwerking waardoor het lijkt op leer. Er zou gebruikgemaakt worden van ‘Design 3.0′ en er zou een vingerafdrukscanner aanwezig zijn. Wat is er allemaal van waar?

Op basis van de gelekte hands-on en gelekte foto’s kunnen we zeggen dat er niet veel van waar lijkt te zijn. Qua design lijkt de Galaxy S5 erg veel op de Galaxy S4. De achterkant is dit maal voorzien van kuiltjes voor een betere grip en het toestel is iets groter dan zijn oudere broertje. Qua grootte zit de Galaxy S5 tussen de Galaxy S4 en de Note 3 in.

Samsung Galaxy S5 achterkantSamsung Galaxy S4 - S5 - Note 3De Samsung Galaxy S5 heeft een scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels en het toestel is stof- en waterdicht met een ip67-rating. Er is ook een vingerafdrukscanner aanwezig, een hartslagmeter en een 16-megapixelcamera waarmee in 4K opgenomen kan worden. Als processor wordt de Snapdragon 800 gebruikt. Een nieuwe functie is Download Booster, waarmee je een bestand gelijktijdig via wifi én mobiel internet kunt downloaden waardoor het sneller gaat. Omdat de Galaxy S5 waterdicht is zijn de ingangen zoals USB en audio verborgen achter klepjes.

Samsung Galaxy S5 klepjeDeze Samsung Galaxy S5 is niet de enige Galaxy S5

In de review van Pocket-lint was te lezen dat de achterkant van de Galaxy S5 vrij glad aanvoelde en snel uit je hand gleed. Op het gebied van hardware is het volgens de review niet heel vernieuwend en dus moet dit toestel het vooral hebben van gimmicks en wat nieuwe functies.

Als je nu enigszins teleurgesteld bent na het lezen van dit bericht kunnen we dat goed begrijpen. In plaats van een compleet nieuw toestel met een nieuw design komt Samsung met een soort Galaxy S4-upgrade. Er is echter nog hoop want er komt nog een andere versie. Deze heeft de nieuwe Snapdragon 805-processor en een scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Ook zou deze een andere en meer ‘premium’ afwerking hebben.

Zou het bovenstaande toestel dan de goedkope variant van Samsung Galaxy S5 zijn? Een Galaxy S5 Light? Er waren immers geruchten over een premium versie en een goedkopere versie en bovenstaande zou dan kunnen kloppen. Er is dus nog hoop dat de geruchten kloppen. Vanavond houden we jullie op hoogte!

Bron: Androidworld.nl

 


Tags: , , , , , ,