iPhone 5C vliegt in brand na dat meisje erop gaat zitten

Zo nu en dan komen er verhalen naar buiten van telefoons die spontaan in brand vliegen. We zeggen wel spontaan maar vaak is de oorzaak makkelijk te herleiden naar goedkope opladers, slechte batterijen of slechte reparaties. Maar dat is hier niet het geval!

iPhone 5C vliegt in brand na een ‘krak’

De eigenaar van een iPhone 5C, een 13-jarig meisje uit Kennebunk, Maine, begon haar dag waarschijnlijk zoals iedereen de dag begint. Ze stopte haar telefoon in haar achterzak en ging waarschijnlijk ergens naar toe. Na een tijdje ging ze zitten en hoorde ze een ‘krak’. Enkele minuten daarna vloog haar broek in brand en dat branden ging door zelfs nadat ze over de grond begon te rollen. Pas na dat de telefoon uit haar achterzak viel hield het branden op. Uiteindelijk heeft de brandende telefoon geleid tot tweedegraads brandwonden waar ze voor behandeld is

iPhone 5C brandHet verhaal lijkt een beetje te rammelen

Het verhaal rammelt een beetje als we eerlijk zijn. Dat iemand een telefoon in zijn of haar achterzak stopt kan en dat hebben we zelf ook wel eens gedaan. Dat je per ongeluk op je telefoon gaat zitten kan ook gebeuren. Maar normaal als je na het zitten een ‘krak’ hoort dan wil je weten wat er aan de hand is. Logisch zou zijn om de telefoon dan uit de broekzak te halen en die stop je daarna waarschijnlijk niet meer terug. Het verhaal zegt dat het branden pas stopte toen de telefoon uit haar achterzak viel, wat twee dingen kan betekenen: ze heeft de telefoon er helemaal niet uitgehaald na het gaan zitten of ze heeft hem teruggestopt na het kijken wat er krakte.

De foto laat geen schade zien buiten de brandschade dus we vragen ons af wat er gekrakt is nadat ze ging zitten. Als het scherm al niet beschadigd is dan vragen wij ons af wat er wel beschadigd is geraakt. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat er intern wat gebroken is, maar intern zit alles zó dicht op elkaar dat die componenten niet snel breken of scheuren. Als de achterkant gescheurd is dan zou dat geen invloed moeten hebben op de rest.

Geek.com denkt dat er iets de batterij doorboort heeft wat de brand is begonnen in het toestel, en dat heeft een aantal minuten geduurd voordat alles in brand vloog. Een woordvoerder van de brandweer zegt te denken dat het zitten op de telefoon gezorgd heeft voor kortsluiting. Het is hoe dan ook een raar verhaal maar toch willen we iedereen tip meegeven: ga nooit op je telefoon zitten!

Bron: Geek.com


Tags: , , ,