Samsung Galaxy S4 meer ingeruild dan voorganger

Het lijkt erop dat gebruikers iets minder tevreden zijn over de Samsung Galaxy S4 vergeleken met de Galaxy S3. Het is echter niet helemaal duidelijk wat de reden is, al kan het wat te maken hebben met te hoge verwachtingen.

Galaxy S4 wordt relatief vaak ingeruild

Samsung Galaxy S4Gazelle is een bedrijf dat telefoons aanneemt in ruil voor een bedrag en het bedrijf weet dus een beetje hoe de markt van geruilde telefoons eruit ziet. Die markt kan namelijk een heel ander verhaal vertellen dan de normale retail-markt. Veel verkochte telefoons is leuk voor een bedrijf, maar wat gebeurt er daarna?

Een trend die Gazelle is opgevallen is dat de Galaxy S4 relatief vaak ingeruild wordt, en dat terwijl er nog geen opvolger bekendgemaakt is. Nu gebeurt dat bij elk toestel, maar de Galaxy S4 wordt heel wat meer ingeruild dan de Galaxy S3. Tijdens de tweede helft van 2013 werd de Galaxy S4 138 procent vaker ingeruild dan de Galaxy S3 in dezelfde periode een jaar eerder. In totaal werden Samsung-telefoons 154 procent vaker ingeruild vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De hamvraag is echter: waarom worden Samsung-telefoons nu meer ingeruild?

Galaxy S4 voldoet mogelijk niet aan de verwachtingen

Gebruikers van de Galaxy S4 zouden mogelijk meer hebben verwacht van het toestel ten opzichte van de Galaxy S3. In feite biedt de Galaxy S4 in grote lijnen hetzelfde als zijn voorganger en het design is ook grotendeels hetzelfde. De Galaxy S4 zou mogelijk dus niet aan de verwachtingen voldoen en legt het qua design, functies en materiaalkeuze mogelijk af tegen andere toestellen.

Gazelle denkt dat veel mensen die de Galaxy S4 nu inruilen het merk volledig achter zich laten en gaan voor toestellen van een ander merk. Ze verwachten dat veel ex-Galaxy S4-gebruikers kiezen voor de LG G2, HTC One Max, Xperia Z1 of toch nog voor een Samsung, namelijk de Note 3. Ook Apple is mogelijk populair onder de overstappers.

Galaxy Note 3 leerGebruikers zouden meer willen dan alleen een upgrade onder de motorkap. Er moet een meer premium-uiterlijk komen en niet alleen wat extra functies. Gazelle denkt dan ook dat de Galaxy S5 gebruik zal maken van een metaalsoort of dat het een zelfde soort ‘leren’ afwerking zal krijgen als de Note 3.

Bron: Gazelle

 


Tags: , , , , , ,