Galaxy S5 verkoopt beter dan de iPhone 5S

In het eerste weekend nadat de Galaxy S5 is uitgekomen (het launch weekend) is de Galaxy S5 beter verkocht dan de iPhone 5S. De cijfers zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en Canada.

Galaxy S5 verkoopt beter dan de iPhone 5S

De verkoopcijfers van het eerste weekend van de Galaxy S5 zijn vergeleken met de verkoopcijfers van het eerste weekend van de iPhone 5S en daaruit blijkt dat de Galaxy S5 het beter gedaan heeft. Van 20 tot en met 22 september 2013 was de iPhone 5S goed voor 18 procent van alle telefoonverkopen in de Verenigde Staten. Van 11 tot en met 13 april van dit jaar was de Galaxy S5 echter goed voor 25 procent van alle telefoonverkopen. Een verschil van 7 procent dus, wat best behoorlijk is.

iPhone 5S vs Galaxy S5Het bedrijf dat de cijfers gepresenteerd heeft, heeft ook naar wat andere zaken gekeken. Zo zakken de iPhone-verkopen in zodra er informatie naar buiten komt over een nieuwe versie. De verkoop van de iPhone 5 zakte in de VS geleidelijk naarmate de aankondiging van de iPhone 5S dichterbij kwam. De Galaxy S4-verkoop piekte echter rond de feestdagen, ondanks dat de aankondiging van de Galaxy S5 dichterbij kwam.

iPhone 5S vs Galaxy S5 verkopen

Vergelijk acties van de iPhone 5, iPhone 5S, Galaxy S4 en de Galaxy S5!

Bron: GSMArena


Tags: , , , , , , ,