Gerucht: Duurste iWatch kost ‘duizenden’ dollars

Volgens analist Ming Chi Kuo van KGI Securities komen er dit jaar meerdere varianten van de iWatch van Apple uit. Ook zullen er verschillende prijzen gehanteerd worden en de prijzen kunnen oplopen tot ver voorbij de 1000 dollar

Een slim horloge van duizenden dollars?

Een smartwatch kost doorgaans tussen de 100 en 250 euro met enkele modellen onder de 100 euro en boven de 250 euro. Nu staat Apple al bekend om de wat hogere prijzen en het is dan ook afwachten hoe duur de iWatch gaat worden. Daar is nu misschien een antwoord op. Ming Chi Kuo, een analist van KGI Securities, zegt informatie te hebben over de iWatch. Zo komt het slimme horloge van Apple in het derde kwartaal (mogelijk in september) uit en er zullen twee versies zijn: een versie met een 1,3 inch-scherm en een versie met een 1,5 inch-scherm. Beide modellen zullen gebruikmaken van een flexibel AMOLED-scherm dat bedekt is met een laagje saffier ter bescherming tegen krassen.

Slim horloge van Gábor - apps

Zou de iWatch er mogelijk zo uit gaan zien?

De iWatch zal een aantal biometrische sensoren aan boord hebben evenals de mogelijkheid draadloos op de laden. Ook zou er integratie zijn met de iPhone, iPad en Mac, er is een NFC-chip aanwezig en er wordt gebruikgemaakt van een dun en licht design. Volgens Kuo zal de iWatch een accu hebben van 200 tot 250mAh wat ervoor moet zorgen dat het apparaatje ten minste één dag mee gaat.

Het slimme horloge van Apple zou volgens Kuo in diverse prijsstellingen beschikbaar komen. “Mode is waar het hier om gaat; Kijkend naar de wereld van de mode verwachten we dat de iWatch-behuizing en het bandje in diverse materialen beschikbaar zal zijn. Het meest dure model zal een prijs hebben van een paar duizend dollar“, aldus Ming Chi Kuo.

Bron: Macrumors


Tags: , , , ,