Gerucht: premium Galaxy S5 in de maak

Samsung zou volgens geruchten werken aan een premium-versie van de Galaxy S5. Deze versie zou een beter scherm hebben en een verbeterde processor. Geruchten over een premium-versie zijn er al maanden.

Premium-versie van de Galaxy S5 in de maak

Samsung Galaxy S5 homeknopDe premium-versie van de Galaxy S5 zou in een laat stadium van ontwikkeling zijn en onder andere in Europa uit komen. De informatie komt van een insider met goede contacten in de processordivisie van Samsung. Uit die processordivisie komt dan ook een van de primeurtjes want de premium Galaxy S5 zou uitgerust zijn met een Exynos 5430-processor. Deze processor heeft vier kernen die draaien op 2,1GHz en vier kernen die draaien op 1,5GHz. De Exynos 5430 zou de eerste processor van Samsung zijn die gemaakt is op 20nm (de grootte van de chip).

Naast de verbeterde processor zal ook het scherm aangepakt zijn. Er wordt gebruikgemaakt van een scherm van 5,2 inch en met een resolutie van 2560×1440 pixels. Dit scherm zou oorspronkelijk bedoeld zijn voor de normale Galaxy S5 maar door productieproblemen is dat idee geschrapt. De premium versie van de Galaxy S5 heeft volgens de insider overigens geen aluminium behuizing maar gewoon eentje van plastic.

Volgende week zal Samsung naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe smartphone aankondigen maar het gaat dan waarschijnlijk om een opvolger van de Galaxy S4 Zoom. Deze smartphone zal mogelijk de naam Samsung K Zoom hebben.

Bron: Sammobile


Tags: , , ,