Gerucht: Samsung werkt aan Windows Phone-toestel

Samsung zou aan de Ativ Core werken, een nieuw toestel dat draait op Windows Phone 8.1. Het gerucht komt niet helemaal uit de lucht vallen want in de Verenigde Staten is de Ativ SE uitgebracht, welke draait op Windows Phone 8.

Samsung werkt aan de Ativ Core

In de Verenigde Staten is voor de provider Verizon het Windows Phone-toestel de Ativ SE van Samsung uitgebracht. En net vandaag komt SamMobile met het gerucht dat Samsung ook zou werken aan de Ativ Core, welke zou draaien op Windows Phone 8.1. De Ativ Core heeft volgens geruchten een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 1280×720 pixels en heeft 1GB werkgeheugen. De accu heeft een capaciteit van 2100mAh. Het toestel zou over 8 megapixels beschikken maar 13 megapixels zou ook tot de mogelijkheden behoren.

Samsung Ativ SE

De Amerikaanse Samsung Ativ SE

Het is alweer een tijdje geleden dat Samsung een Windows Phone-toestel uitgebracht heeft in Nederland: de Ativ S in augustus 2012. Deze week is Windows Phone 8.1 aangekondigd en mogelijk wil Samsung het daarmee nog eens proberen. Er was ook het gerucht dat Samsung geld had gekregen van Microsoft om Windows Phone-toestellen te ontwikkelen en uit te brengen.


Tags: , , , ,