Gerucht: iPhone 6 komt al in augustus

Het gerucht dat de twee iPhone 6-modellen niet tegelijkertijd uit zouden komen is er al langer en dat gerucht is nu weer wat aangedikt. Eerst zal de iPhone 6 4,7 inch uitkomen en daarna het 5,5 inch-model.

4,7 inch iPhone komt al in augustus

Het gerucht gaat dat Apple al in augustus de iPhone 6 aan zal kondigen. Het gaat dan om het 4,7 inch-model en kort na de aankondiging zal het toestel ook in de winkels liggen. Pa later, in september, zal het 5,5 inch-model aangekondigd worden. Dit komt overeen met eerdere berichten over een gespreide lancering van de twee modellen en daarnaast zijn er berichten geweest over productieproblemen met het 5,5 inch-model.

iPhone 6 dummy vs Galaxy S5

Een dummy van de iPhone 6 (4,7 inch) vergeleken met de Galaxy S5

De iPhone 6 zou gebruikmaken van een saffieren scherm en vooral bij het 5,5 inch-model zou de productie daarvan problemen geven. Een van de gevolgen van die problemen zou zijn dat de grotere iPhone 6 later uit zou komen dan het kleinere model, en dat komt nu dus ook terug in het nieuwe gerucht. Een release eerder dan september hebben we ook al vaker langs zien komen.

Meld je aan voor de iPhone 6 alert en blijf op de hoogte van acties!

Geruchten, geruchten en nog eens geruchten

Het punt met al deze geruchten is overigens dat je uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet. Doorgaans blijken veel geruchten achteraf niet te kloppen en het is dus ook onmogelijk te zeggen welke geruchten geloofwaardig zijn en welke niet. Wel durven we met vrij veel zekerheid te zeggen dat Apple sowieso met een groter model komt én dat er dit jaar minimaal één iPhone 6 uit gaat komen, waarschijnlijk in september.

Bron: Pocketnow