Gerucht: populaire Nexus 5 krijgt geen opvolger

De Nexus 5, een toestel van LG dat in samenwerking met Google gemaakt werd, zal geen opvolger krijgen in de vorm van een Nexus 6. In plaats daarvan zal Google met ‘Silver‘ komen.

Vaarwel Nexus, welkom Silver

LG Nexus 5Evleaks heeft in korte tijd meerdere tweets de wereld in gestuurd over het Nexus-programma van Google. De laatste Nexus, de Nexus 5 van LG, is door critici erg goed ontvangen en in de vele reviews is te lezen dat het toestel een lage prijs met goede specificaties combineert. De Nexus 5 is dan ook best succesvol en populair maar krijgt geen opvolger. Althans, er zal geen Nexus 6 komen, maar wél een ander soort toestel.

 

 

Als het gerucht klopt dan zal LG een van de eerste fabrikanten zijn die een Silver-toestel uit gaat brengen. In feite is het waarschijnlijk hetzelfde als het Nexus-programma van Google maar dan met een andere naam. Het kan echter ook zijn dat Google in plaats van op lage prijzen zich gaat focussen op unieke features en zo marktaandeel wil veroveren. Google zelf heeft echter nog niks aangekondigd. Het eerste Silver-toestel zou in februari volgend jaar in de winkels moeten liggen.