Een aantal sappige iPhone 6-geruchten

Momenteel schieten de iPhone 6-geruchten in een rap tempo voorbij en kun je er bijna niet meer omheen. Bijna dagelijks verschijnt er wel iets op het internet. Ook nu weer, en niet één maar meerdere geruchten!

Apple logo op iPhone 6 mogelijk gebruikt als notificatielicht

iPhone-6-plastic-logoAls jij een notificatie krijgt op je iPhone 6 zou het wel eens kunnen zijn dat het logo op de achterkant oplicht, althans, dat wordt beweerd. En heel raar klinkt het niet, omdat Apple het logo op bijvoorbeeld de laptops ook op laat lichten. Daar wordt het echter niet gebruikt voor notificaties. Het gerucht is gebaseerd op een uitgelekte foto van wat de behuizing van de iPhone 6 moet zijn. De behuizing is van aluminium maar het gedeelte van het logo is voorzien van een laagje plastic. Bij de iPhone 5S is het logo van hetzelfde aluminium als de rest van de behuizing, dus dan vraag je je af waarom het bij de iPhone 6 mogelijk van plastic is.

Een van die redenen zou dus zijn dat er een lampje achter komt en dat het logo verlicht kan worden op die manier. Het kan echter ook zijn dat het plastic een ander doel heeft en dat het niks met licht te maken heeft.

geruchtenmeter-7

Er komt geen 4 inch-iPhone 6

Volgens The Wall Street Journal komt er geen 4 inch-iPhone 6. Dat zou blijken uit het feit dat Apple geen bestelling heeft geplaatst voor 4 inch-schermen. Er zijn echter wel 4,7 inch- en 5,5 inch-schermen besteld. In totaal zouden er voor het einde van het jaar tussen de 70 en 80 miljoen iPhones geproduceerd moeten worden.

Dat er geen 4 inch-iPhone 6 komt wil niet zeggen dat er geen 4 inch-iPhone meer zal zijn. Mogelijk brengt Apple namelijk een 8GB iPhone 5S uit. Dat gebeurde eerder ook met de iPhone 4, iPhone 4S en de iPhone 5C. Van de iPhone 5 is nooit een 8GB-versie verschenen, maar dat komt mogelijk door de iPhone 5C (wat in feite een iPhone 5 is).

geruchtenmeter-9Apple verwacht recordverkoop iPhone 6

Uit het aantal bestelde schermen kun je afleiden hoeveel Apple denkt te verkopen. Zo bestelde Apple vorig jaar 50 tot 60 miljoen toestellen. Dat Apple nu voor het einde van het jaar 70 tot 80 miljoen iPhones wil produceren zegt wat over hun verwachting qua verkopen. Vorig jaar verkocht Apple 51 miljoen iPhones in het vierde kwartaal en daar kan Apple dit jaar overheen gaan, als het gerucht van de aantallen klopt.

Eerder zou al zijn gebleken dat Apple ook goed door heeft dat consumenten grotere schermen willen. Merken als HTC, Samsung en Sony spelen daar al langer op in en vooral Samsung zou momenteel klanten bij Apple weg snoepen. Er is dus een kans dat de iPhone 6 een flink stuk populairder wordt dan de iPhone 5S, mede door het grotere scherm.

Samsung speelt overigens handig in op wat er momenteel speelt. Consumenten willen veelal een groter schermen en de grotere iPhone laat nog twee maanden op zich wachten. Dat weet Samsung maar al te goed!

Als jij wilt weten wanneer de iPhone 6 te bestellen is dan kun je jezelf aanmelden voor een alert. Op de pagina van de iPhone 6 staat rechtsboven in de hoek een vakje waar je je e-mailadres in kunt voeren. Als je dat doet zul je een mail ontvangen zodra de iPhone 6 te bestellen is!

Bron: Tweakers, Nu.nl & GSMarena


Tags: , , , , ,