Topman Project Ara vertrekt

Dan Makoski, de hoofddesigner van Project Ara, gaat Google verlaten. Hij gaat van de internetgigant naar Capital One, een Amerikaanse bank. Hij gaat zich daar richten op het verbinden van mensen en hun financiën op zinvolle en aangename manier.

Hoofd-designer Project Ara verlaat Google

Grote kans dat je nog nooit van Dan Makoski gehoord hebt, maar deze man was de hoofddesigner bij Project Ara. Google werkt al een tijdje aan Project Ara, wat uiteindelijk moet leiden tot modulaire smartphones. Inmiddels bestaan er al prototypes en het eerste commerciële exemplaar zou in 2015 op de markt moeten verschijnen.

Op zijn eigen blog heeft Dan Makoski aangekondigd Google te verlaten. “Vanaf morgen zullen er geen gratis lunches meer zijn, geen gesubsidieerde massages, geen wekelijke bedrijfsvergaderingen, geen kleurrijke fietsbellen, of werken met de briljante ‘piraten‘ van het Advanced Technology & Projects team van Google“, aldus Makoski. Hij geeft ook aan dat hij het niet vreemd vindt als je hem voor gek verklaard voor het verlaten van een van ’s werelds grootste technologie-bedrijven voor een bank, maar hij geeft een aantal goede redenen. Zo is de financiële sector rijp voor technologie, is er ruimte voor een vernieuwing wat betreft mensen en hoe zij om gaan met geld én Capital One heeft een Design Thinking Studio waarbij design voorop staat en strategie en uitvoering daar achter.

Project AraOok zegt hij op zijn blog dat de consumentenwereld geen flauw idee heeft wat er op hun af komt, en hiermee doelt hij op Project Ara. Uiteraard weet Makoski meer van Project Ara dan wie dan ook en hij weet ook wat wij kunnen verwachten van het ambitieuze en futuristische project. En dan te bedenken dat het concept in 2012 ontwikkeld is en werk begonnen is in april van 2013. In slechts twee jaar tijd van concept naar waar we nu zijn. In slechts drie jaar tijd van concept naar commercieel product. Dat is echt enorm snel, zeker gezien de innovatie bij Project Ara.

Bron: Blog.danmakoski.com


Tags: , , , ,