Apple kondigt de Apple Watch aan

Apple heeft de Apple Watch aangekondigd. Het is de eerste ‘wearable’ van het bedrijf en is voorzien van een scherm van saffierglas. Eerder kondigde Apple al de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan.

Apple kondigt de Apple Watch aan

zsh0269

De Apple Watch heeft diverse functies die volledig gebouwd om het apparaatje optimaal te benutten. Zo krijg je je meestgebruikte apps te zien wanneer je je pols omhoog doet. Ook zit Siri verwerkt in de Apple Watch.

zsh0224

Het scherm is een flexibel Retina-scherm, gemaakt van saffierglas. Het schermpje is drukgevoelig en kan het verschil voelen tussen een tikje en een hardere druk. Ook is er haptische feedback, waardoor het scherm je laat voelen wat je doet. De klok op het schermpje is aan te passen. Zo kun je de kleur, het design en de functionaliteit veranderen.

Uiteraard kun je met de Apple Watch ook berichten versturen, muziek luisteren, informatie opzoeken en nog véél meer. Maar daar gaan we dieper op in in een apart artikel.

zsh0288

De chipset is een nieuwe S1-chip en combineert in feite een hele computer in één chip! Verder zijn er nog een aantal LED-sensoren aanwezig die je hartslag meten, er is een gyroscoop en een accelerometer.

zsh0231

Debandjes van de Apple Watch zijn gemaakt van leer, polymeer, metaal of roestvrij staal. Qua Apple Watch zelf zijn er vier versies: een normale versie van roestvrij staal, een kleinere versie daarvan, Sport, voorzien van een aluminium behuizing en de Apple Watch Edition, gemaakt van 18-karaats goud.

Om de Apple Watch te gebruiken moet je in het bezit zijn van een iPhone.


Tags: , , ,