Gerucht: De iWatch zal meer dan 10 sensoren bevatten

Volgens The Wall Street Journal zal de iWatch van Apple meer dan 10 sensoren bevatten. Ook zullen er diverse modellen uit gaan komen in verschillende groottes. Apple zou meer willen dan alleen functionaliteit bedoeld om je telefoon aan te vullen.

iWatch zal flink wat sensoren bevatten

iWatch concept

Een concept van een iWatch

Apple zou Apple niet zijn als het niet iets meer zou willen dan de rest. Volgens bronnen van The Wall Street Journal zal de iWatch van Apple meer dan 10 sensors bevatten. Een aantal van die sensoren is gericht op je gezondheid. Zo zal de iWatch een hartslagmeter hebben, een bloeddrukmeter en een sensor om glucose in je bloed te meten. Mogelijk kunnen die sensoren samenwerken met de Health-apps in iOS 8 om zo verschillende statistieken en data te koppelen.

Wat er verder voor sensoren aanwezig zullen zijn is niet bekend maar we kunnen naar de iPhone 5S kijken om een idee te krijgen. Daar zitten bijvoorbeeld sensoren in om licht te meten, een nabijheidssensor, een accelerometer, een magnetometer, een gyroscoop en een vingerafdruksensor. Ook bevat de iPhone 5S een ‘motion coprocessor’ die constant data verzameld van de sensoren zonder teveel energie te gebruiken.

Diverse iWatch-varianten zullen uitgebracht worden

De iWatch zal mogelijk in verschillende varianten uitgebracht worden. Momenteel wordt verwacht dat er een 2,5 inch-versie komt maar ook versies met schermpjes van rond de 1,5 inch behoren ook tot de mogelijkheid. Mogelijk zijn die versies bedoeld voor mensen met verschillende polsdiktes. Iemand met een kleine pols zal een kleiner horloge willen dan iemand met een dikke pols.

Mogelijk wordt de iWatch in september aangekondigd, samen met de aankondiging van de iPhone 6 en de release van iOS 8.

Bron: MacRumors


Tags: , , , , , ,