Gerucht: nieuwe iPhones te bedienen met één hand

De nieuwe iPhone 6-modellen, die naar verwachting een stuk groter zullen zijn dan de eerdere modellen, zullen via een speciale modus met één hand te bedienen zijn. Anonieme Apple-medewerkers zouden dat gezegd hebben tegen The New York Times.

Speciale modus voor het bedienen van een iPhone 6 met één hand

Apple zwartwit logoVolgens The New York Times zal het design van de modus gebruikers van de user-intrafce toelaten apps met één hand te bedienen en met één hand te typen. Hiermee wil Apple gebruikers tegemoet komen die het 4,7 inch-scherm of het 5,5 inch-scherm van de iPhone 6 te groot vinden. Vooral gebruikers met kleine handen zouden mogelijk moeite hebben met het bedienen van het toestel met één hand. De speciale modus kan overigens ook uitgeschakeld worden. De Galaxy Note 3 van Samsung heeft een vergelijkbare modus:

The New York Times heeft ook bevestigd dat Apple inderdaad twee iPhones aan gaat kondigen: een 4,7 inch-model en een 5,5 inch-model. Het design zal rondere en zachtere hoeken krijgen. Dat komt overeen met de vele gelekte iPhones die we de laatste weken tegenkwamen. Ook zouden de nieuwe modellen een NFC-chip krijgen voor het doen van mobiele betalingen. Voor die functie zou Apple samen zijn gaan werken met onder andere Visa, Mastercard en American Express. Over de iWatch wist The New York Times te melden dat deze draadloos opgeladen kan worden.

Bron: Tweakers


Tags: , , , , , , ,