Samsung werkt mogelijk aan Play Edition van de Galaxy S5

Er komt mogelijk een Play Edition aan van de Samsung Galaxy S5. Zo’n speciale versie draait op de kale versie van Android zonder alle aanpassingen die bijvoorbeeld Samsung allemaal doorvoert.

Speciale versie van de Galaxy S5 te zien op banner

Google-Play-Edition

Op een banner op Android.com staat een nieuwe banner met diverse Nexus- en Google Play Edition-producten. Zo staat er de nieuwe Nexus 6 op, maar ook de Play Edition van de HTC One (M8). Wat er echter ook op staat is de Google Play Edition van de Galaxy S5. Het gekke is echter dat dat toestel nog niet aangekondigd is. Betekent dit dat dit toestel binnenkort aangekondigd gaat worden?

Een Google Play Edition van een smartphone is vaak hetzelfde als de normale versie, maar de software verschilt wel. Zo gebruikt HTC zijn eigen Sense-interface en Samsung gebruikt TouchWiz, vaak in combinatie met diverse functies en extra mogelijkheden. Zo’n Play Edition draait op een kale versie van Android, zonder al die extra’s. Je krijgt Android in principe zoals Google het levert aan de fabrikanten. Een bijkomend voordeel van zo’n Play Edition is dat je vrij snel updates krijgt omdat je niet hoeft te wachten tot fabrikanten de veranderingen door hebben gevoerd.

Of de Google Play Edition van de Galaxy S5 ook naar Nederland komt is overigens nog maar de vraag. Die toestellen verkoopt Google via de Play Store voor hardware, maar Google Play Edition-smartphones verkoopt Google hier niet. Het enige dat in Nederland verkrijgbaar is zijn de Nexus-smartphones en Chromecast.

Bron: Androidworld


Tags: , , , ,