De Galaxy S5 verkoopt niet zo lekker als verwacht

De Samsung Galaxy S5 verkoopt niet zo lekker en dat is mogelijk het gevolg van de tegenvallende smartphone-verkopen waar Samsung dit jaar last van heeft. De Galaxy S5 zou maar liefst 40 procent minder goed verkopen dan verwacht werd.

Galaxy-S5-kleinVan de Galaxy S5 zijn meer toestellen geproduceerd dan van de Galaxy S4 maar het toestel verkoopt een stuk slechter. In China was het het ergst, daar verkocht de Galaxy S5 in zes maanden bijna de helft zo goed als de Galaxy S4 in dezelfde periode een jaar eerder. In diverse landen verkocht de Galaxy S5 ook minder dan de Galaxy S4, maar was het verschil niet zo drastisch. In de Verenigde Staten werden wel meer Galaxy S5’s verkocht.

Samsung maakte vorige maand al bekend dat de mobiele divisie momenteel niet zo lekker draait. Zo was de winst maar liefst 74 procent lager dit kwartaal dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 14 procent.

Om het tij te keren zou Samsung op zoek zijn naar een nieuwe topman. Momenteel is J.K. Shin de topman van de mobiele divisie van Samsung. Hij heeft al salaris in moeten leveren en volgens de Wall Street Journal zou Samsung op zoek zijn naar een vervanger.

Bron: Wall Street Journal


Tags: , , , , , ,