BlackBerry kondigt de Classic aan

BlackBerry CEO John Chen heeft de BlackBerry Classic aangekondigd. Het toestel is een ode aan de toestellen waar BlackBerry heel populair meer is geworden, maar de specificaties van het toestel zijn in tegenstelling tot het design flink geüpdatet.

Classic-frontEen QWERTY-toetsenbord, fysieke toetsen, een design dat erg doet denken aan de oude BlackBerry Bold-serie, een stuk kleiner dan de Passport die een tijdje terug uit kwam én een 3,5 inch-scherm met een resolutie van 720×720 pixels dat ook nog een aanraakgevoelig is. De echte BlackBerry-liefhebbers zitten nu waarschijnlijk te watertanden en we nemen het ze niet kwalijk. De BlackBerry Classic is namelijk alles wat de vroegere toestellen zo populair maakte, maar dan met specificaties die helemaal up to date zijn.

Er zit een 1,5GHz dual-core Snapdragon-processor in het toestel, 2GB werkgeheugen, 16GB opslag (uitbreidbaar met een MicroSD-kaartje van maximaal 128GB) en er zitten twee camera’s op het toestel: achter een 8-megapixelcamera en voor een 2-megapixelcamera. Het toestel draait op BlackBerry 10 wat betekent dat je ook Android-apps kan draaien. De klassieke BlackBerry-game BrickBreaker staat trouwens standaard op het toestel!

De Classic is vanaf deze week verkrijgbaar bij diverse providers wereldwijd en in Nederland zal het toestel in januari uitgebracht worden. Meld je nu aan voor de alert en blijf op de hoogte van acties!

Tags: , ,