T-Mobile US stop met aanbieden BlackBerry aan consumenten

T-Mobile in de Verenigde Staten heeft aangegeven te stoppen met de verkoop van BlackBerry-smartphones aan consumenten. De reden is dat de vraag naar de toestellen te klein is.

T-Mobile US stop met aanbieden BlackBerry aan consumenten

Have a break BlackBerry

BlackBerry krijgt de afgelopen tijd klap na klap. Flinke financiële verliezen, tegenvallende verkopen en veel ontslagen. Deze week kwam al het nieuws dat een aantal kopers via Fairfax waarschijnlijk BlackBerry over gaan nemen waarna BlackBerry doorgaat als privaat bedrijf en van de beurs verdwijnt. Nu komt het nieuws dat T-Mobile in de Verenigde Staten stopt met de verkoop van BlackBerry-smartphones aan consumenten. De reden is dat de vraag naar BlackBerry-smartphones dermate laag is dat het niet rendabel is om ze nog langer in het systeem te houden.

T-Mobile US heeft aangegeven dat BlackBerry-smartphones voornamelijk aangeschaft worden door bedrijven en die maken de keuze niet in een winkel. BlackBerry had eerder zelf ook al aangegeven te willen stoppen met de consumentenmarkt en om zich meer te focussen op de professionele markt.

Bron: Reuters

Tags: , , , ,