BlackBerry weet verlies te verkleinen

BlackBerry lijkt langzaam maar zeker uit het dal te klimmen. Het verlies over het derde kwartaal is namelijk lager uitgevallen dan verwacht. Uiteindelijk wil BlackBerry in 2016 weer winstgevend worden.

BlackBerry logo kleinIn het derde kwartaal had BlackBerry een verlies van 148 miljoen dollar en vergeleken met dezelfde periode in 2013 is het een flinke verbetering. Toen werd namelijk een verlies van maar liefst 4,4 miljard dollar geboekt. De omzet lag op 793 miljoen dollar, lager dan de 932 miljoen dollar waar analisten op gerekend hadden. Een groot deel van het verlies komt door de herstructurering binnen het bedrijf en als die kosten er niet waren dan zou BlackBerry een winst van 6 miljoen geboekt hebben. Nu is 6 miljoen niet veel, maar voor een bedrijf dat nog niet zo lang geleden op de rand van de afgrond stond is het geweldig nieuws!

Het afgelopen kwartaal zijn er 1,9 miljoen smartphones verkocht en in het fiscale jaar 2016 wil BlackBerry weer winstgevend worden. BlackBerry wil dat onder andere voor elkaar krijgen door de distributiecapaciteit te vergroten. De omzet van BlackBerry komt voor 46 procent uit smartphones, 46 procent komt uit diensten en 8 procent van de omzet komt uit software en overige zaken.

Blackberry Classic

DClassic-fronteze week kondigde BlackBerry de Classic aan, een nieuw toestel in een oud en herkenbaar jasje. Het toestel doet erg denken aan de oude Bold-serie en voor veel BlackBerry-liefhebbers is dat een pluspunt. De oude toestellen waren erg geliefd omdat ze lekker in de hand liggen en vanwege het goede fysieke toetsenbord van het toetsenbord.

Meld je aan voor de BlackBerry Classic alert en blijf op de hoogte van acties!

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,