Microsoft haalt Snapchat-apps uit de Windows Phone Store

Microsoft heeft alle Snapchat-apps uit de Windows Phone Store gehaald. Dit is gedaan in opdracht van Snapchat zelf en het betekent dat Snapchat nu niet meer gebruiken is op toestellen die draaien op Windows Phone.

Snapchat zelf ondersteunt officieel alleen Android en iOS, maar Windows Phone dus niet. Om die reden waren er een aantal onofficiële apps gemaakt door diverse ontwikkelaars. Een van die apps was 6Snap van Rudy Huyn, een bekende Windows Phone-ontwikkelaar van wie de apps doorgaans zeer goed ontvangen worden. Snapchat is op Windows Phone echter niet meer te gebruiken, ongeacht welke app je geïnstalleerd hebt. Alle apps zijn namelijk uit de Windows Phone Store verwijderd.

6SnapSnapchat heeft eerder gezegd dat ze het leuk vinden dat ontwikkelaars de app willen verbeteringen met extra functionaliteit in onofficiële apps maar tegelijkertijd is er ook een grotere kans dat de veiligheid van de gebruikers in het geding komt. Eerder kwam Snapchat al in het nieuws omdat er honderden foto’s en filmpjes ‘gestolen’ zouden zijn via een onofficiële dienst en ook werd al eens bekendgemaakt dat de beveiliging niet op orde zou zijn. Mogelijk zijn die gebeurtenissen de aanleiding geweest voor de grote schoonmaak waar het bedrijf nu mee bezig is. Sinds een paar weken krijgen gebruikers van onofficiële apps al waarschuwingen dat als zij niet de officiële app gaan gebruiken dat hun account dan geblokkeerd zal worden.

Nu is de volgende stap duidelijk geworden, namelijk het verwijderen van onofficiële apps uit (in ieder geval) de Windows Phone Store. Microsoft heeft de apps offline gehaald, maar dat is gebeurd na aandringen van Snapchat. Snapchat heeft besloten alle onofficiële API’s (een stukje code waarin de werking van een programma in staat) te blokkeren. Op die manier werken alle onofficiële apps in één klap mogelijk een stuk slechter of zelfs helemaal niet meer.

Snapchat zelf zegt geen plannen te hebben om een officiële app te maken voor Windows Phone maar Rudy Huyn wil nu met Microsoft en Snapchat gaan praten om ze om te krijgen. Nu zijn de stappen die Snapchat zet met betrekking tot onofficiële apps niet heel vreemd, maar om simpelweg alles maar te blokkeren en te dreigen met het blokkeren van accounts maar vervolgens geen alternatief aanbieden is een beetje een zwaktebod.

Bron: The Verge


Tags: , , , ,