Samsung kondigt nieuw werkgeheugen aan; 4GB werkgeheugen in de Galaxy S6?

Samsung is begonnen aan de massaproductie van een RAM-module van 8Gb. Door deze modules te combineren wordt een totaal van 4GB werkgeheugen mogelijk gemaakt. Misschien dat dit toegepast gaat worden in de Galaxy S6?

Door de productie in te luiden van 20nm 8Gb LPDDR4, dat sneller is dan werkgeheugen voor PC’s en servers en veel minder energie verbruikt, dragen we bij aan de tijdige release van flagship-toestellen met grote UHD-schermen“, aldus Joo Sun Choi, Executive Vice President van Memory Sales en Marketing bij Samsung Electronics. Om het stukje tekst even wat duidelijker te maken voor de gemiddelde consument: het gaat om modules van 8Gb (gigabit), wat vertaald kan worden naar 1GB (gigabyte) en die zijn bedoeld als werkgeheugen voor smartphones die gebruikmaken van grote schermen met hoge resoluties en het grote voordeel is dat ze energiezuinig zijn. Door deze 8Gb-modules te combineren wordt 4GB werkgeheugen mogelijk gemaakt. “De nieuwe 8Gb LPDDR4-chip maakt het mogelijk 4 gigabyte (GB) LPDDR4-geheugen te creëren“, aldus Samsung.

Een voordeel van deze 8Gb-modules is dat ze tot wel 40 procent zuiniger zijn vergeleken met 2GB werkgeheugen gebaseerd op 4Gb LPDDR3 modules. Daarnaast presteren deze nieuwe modules twee keer zo goed als de oude 4Gb-modules en ze zijn twee keer zo compact. Ze zijn tevens twee maal zo snel als standaard DDR3-geheugen dat je in PC’s vindt, ze ondersteunen het opnemen en afspelen van UHD-video’s en het is dankzij deze modules mogelijk om continue 20-megapixelfoto’s te schieten.

Krijgt de Galaxy S6 4GB werkgeheugen?

Vooral het stukje over flagship-toestellen is interessant want als er nu al begonnen wordt met massaproductie van deze nieuwe module dan betekent dat dat de eerste modules zeer snel hun weg zullen vinden naar een smartphone. Ruimte die ingenomen wordt in magazijnen kost namelijk geld dus je wilt je voorraad voor het grote deel zo snel mogelijk wegwerken. En laat de Galaxy S6 nou het eerstvolgende flagship-toestel zijn dat uit gaat komen. 1 plus 1 is 2 dus wordt er logischerwijs van uit gegaan dat de Galaxy S6 uitgerust gaat worden met 4GB werkgeheugen. Het wordt namelijk verwacht dat de Galaxy S6 ergens in het eerste kwartaal van 2015 aangekondigd wordt, mogelijk zelfs al in januari!

Nu is er altijd van uit gegaan dat de Galaxy S6 3GB werkgeheugen zou bevatten, maar dat zou dus wel eens anders kunnen lopen. Wat wel opmerkelijk is, is dat de Galaxy S6 volgens geruchten een 20-megapixelcamera heeft en een 5,5 inch-scherm met een UHD-resolutie (2560×1440 pixels). Die laatste twee specificaties worden ook genoemd in het bericht van Samsung over de nieuwe geheugen-module.

Bron: Business Wire


Tags: , , , , , ,