Alcatel komt met telefoon die drie besturingssystemen ondersteunt

Tussen al het high-end smartphone- en gadget-geweld op de CES-beurs in Las Vegas vind je de PIXI 3. Deze eenvoudige smartphone is op zich niet heel bijzonder, ware het niet dat het toestel drie besturingssystemen ondersteunt.

Alcatel-PIXI-3Momenteel zijn de precieze eigenschappen van de PIXI 3 nog een beetje vaag beschreven door Alcatel, maar er komen verschillende versies van het toestel. Zo komt er een variant met 3G en een 3,5 inch-scherm en drie varianten met 4G en schermformaten van 4 inch, 4,5 inch en 5 inch. Alcatel noemt de PIXI 3 ‘OS-agnostisch’ omdat de smartphone drie besturingssystemen ondersteunt, namelijk Android, Firefox en Windows Phone. Hoe dat precies gaat werken is echter niet bekend. Eerder werd er van uit gegaan dat de drie systemen op één toestel zouden staan zodat je kon wisselen, maar het kan ook zijn dat er van elke PIXI 3-variant drie verschillende versies uit gaan komen.

Qua specificaties zijn de PIXI 3-toestellen niet heel bijzonder. Het zijn op en top budgettoestellen en hoewel de prijs nog niet bekend is zal die waarschijnlijk niet heel hoog zijn. De 5 inch-variant heeft specificaties die erg in de buurt zitten van de specificaties van de Motorola Moto E, een toestel dat iets meer dan 100 euro kost.

Bron: Alcatel


Tags: , , , , , ,