Galaxy S6 zou een achterkant van glas hebben

Dat de Galaxy S6 van metaal gemaakt zou worden mag geen verrassing zijn. Er zijn al diverse geruchten over verschenen. Een nieuw gerucht meldt echter dat de Galaxy S6 een behuizing zou hebben van aluminium en glas.

SamsungHet gerucht is afkomstig van het Zuid-Koreaanse DDaily en zij hebben eerder juiste informatie naar buiten gebracht over de toen nog onaangekondigde Galaxy S3 en Galaxy S4. Het zou dus kunnen dat ze het ook nu bij het juiste eind hebben.

Het frame van de Galaxy S6 zou vervaardigd zijn uit metaal, maar de achterkant zou van glas zijn. Een andere fabrikant die glas gebruikt voor de achterkant van een aantal toestellen is Sony en Apple gebruikte glas al voor de iPhone 4 en iPhone 4S.

Samsung zou het ontwerp van de Galaxy S6 een flinke opfrisbeurt willen geven maar het is nog altijd niet bekend hoe het nieuwe ontwerp er uit zou kunnen gaan zien. Wel is Samsung sinds kort meer bezig met metaal in smartphones. Zo bevatten onder andere de Galaxy Note 4, Galaxy Alpha en de Galaxy A-toestellen metalen elementen. De Galaxy S6 zou echter een compleet metalen behuizing hebben in plaats van alleen enkele metalen elementen.

Afgelopen CES zou de Galaxy S6 al getoond zijn aan een select publiek, vermoedelijk providers en retailers. Het toestel zou aan het grote publiek getoond worden tijdens het Mobile World Congress begin maart.

Bron: DDaily


Tags: , , , ,