Gerucht: Samsung Galaxy S6 krijgt versimpelde en snellere versie van TouchWiz

De Samsung Galaxy S6 zou volgens een insider een flink aangepaste versie van de Android-skin TouchWiz mee krijgen. Hierdoor zou het toestel aanzienlijk sneller moeten zijn. Ook worden en Microsoft-apps meegeleverd in plaats van Samsung-apps.

TouchWizHet gerucht komt van de betrouwbare website SamMobile en als het klopt dan kan dit wel eens een schot in de roos zijn. TouchWiz, de Android-skin van Samsung, wordt door veel gebruikers gezien als een van de minpunten van de Galaxy-toestellen. De software is log, traag en er staan standaard veel te veel apps van Samsung op. Om die reden zou Samsung voor de Galaxy S6 een nieuwe versie ontwikkeld hebben die aanzienlijk afgeslankt is. De prestaties zouden nu in de buurt liggen van een standaard Android-installatie, wat een enorm pluspunt is. Het design zou meer in de buurt liggen van Android 5.0 Lollipop.

Naast de verregaande optimalisaties zouden ook de vooraf geïnstalleerde apps de deur uit gedaan zijn. Wel zouden er een aantal Microsoft-apps geïnstalleerd zijn, waaronder OneNote, Office en Skype. De apps van Samsung blijven overigens wel gewoon bestaan maar gebruikers kunnen ze zelf downloaden als ze daar behoefte aan hebben.

Mocht het gerucht kloppen dan heeft Samsung de twee grootste hekelpunten van Galaxy-toestellen aangepakt en geluisterd naar kritiek van de gebruikers. De Galaxy S6 wordt hoogstwaarschijnlijk op 1 maart aangekondigd. De release zou eind maart mogelijk volgen.

Bron: SamMobile


Tags: , , , ,