LG introduceert goedkopere gebogen smartphones

LG heeft een viertal nieuwe smartphones geïntroduceerd. Het zijn allemaal midrange-smartphones en twee ervan zijn licht gebogen. Daarmee is het voor het eerst dat een gebogen design niet alleen voor high-end smartphones gebruikt wordt.

LG-nieuwe-toestellenOver ongeveer een week gaat het Mobile World Congress van start en het komt vaker voor dat fabrikanten in de week voorafgaand aan het evenement al wat toestellen introduceren. Vaak zijn het de wat ‘mindere’ toestellen die tijdens het MWC ondergesneeuwd worden door al het high-end geweld dat aangekondigd wordt. LG heeft nu de Magna, Spirit, Leon en Joy aangekondigd waarbij de Magna de beste specificaties heeft en de Joy de minste. Daarbij zijn de Magna en Spirit voorzien van een lichte kromming.

Magna Spirit Leon Joy
Body: 139,7 69,9 x 10,2 133,3 x 66,1 x 9,9 129,9 x 64,9 x 10,9 139.7 x 69.9 x 10.2
Scherm: 5 inch  4,7 inch 4,5 inch 4 inch
Resolutie: 720p 720p 480p 480p
CPU: Quad-core 1,2GHz Quad-core 1,2GHz Quad-core 1,2GHz Quad-core 1,2GHz
RAM: 1GB 1GB 1GB 1GB
Opslag: 8GB 8GB 8GB 8GB
Camera: 8MP + 5MP 5MP + 1MP 5MP 5MP

Een nieuwe functie in de toestellen is Gesture Shot, waarmee bewegingen op 1,5 meter afstand herkend kunnen worden. Op die manier zou het, volgens LG, ook met selfiesticks moeten werken.

Van de toestellen komen verschillende modellen uit. Zo hebben alle modellen een 3G- en LTE-variant. De 3G-variant heeft een achterkant van plastic terwijl de LTE-variant een achterkant van metaal heeft. Deze week worden de toestellen al in een select aantal landen uitgebracht maar LG heeft niet bekendgemaakt welke landen het precies zijn. Ook een prijs is nog niet bekend.


Tags: , , , , , , ,