Ziggo-klanten met een iOS-apparaat kunnen nu ook buitenshuis tv kijken

Ziggo-klanten met een Android-apparaat kon al wat langer buitenshuis televisie kijken en nu kunnen klanten met een iOS-apparaat ook buitenshuis genieten van het vermaak dat de Nederlandse televisie biedt.

Ziggo-iOS-appVoorheen konden Ziggo-klanten met een iPhone, iPod of iPad alleen maar tv kijken via het eigen wifi-netwerk. Je kunt dan bijvoorbeeld wel in de tuin tv kijken op je handzame apparaat maar je kunt niet onderweg in de trein tv kijken. Dat is nu wel mogelijk want de app is bijgewerkt waardoor tv kijken buitenshuis mogelijk is. In totaal zijn er 50 zenders beschikbaar in de app maar bepaalde zenders zijn alleen maar beschikbaar als je een bepaald pakket van Ziggo hebt.

Als je buitenshuis tv wilt kijken moet je zowel een internet- als televisieabonnement hebben van Ziggo.

De app is overigens niet te gebruiken op iOS-apparaten die voorzien zijn van een jailbreak (of Android-apparaten die geroot zijn). Ziggo heeft die beperking ingesteld om ervoor te zorgen dat de app goed werkt en te voorkomen dat de televisie-streams opgeslagen worden. Ook werkt de app nog niet met Android Lollipop, maar dat wordt mogelijk zo snel mogelijk opgelost middels een update.

Ziggo is niet de enige provider die buitenshuis televisie kijken mogelijk heeft gemaakt. In januari introduceerde KPN al een zelfde functionaliteit en UPC introduceerde het in de zomer van 2014.


Tags: , , , , ,